Welcome, Guest. Please login or register.
August 19, 2019, 07:20:38 AM
Home Help Search Login Register
News: SMF - Just Installed!

+  Стефан д-р Димитър Чолаков
|-+  Основна категория
| |-+  Спортно ориентиране
| | |-+  ЧЕТЕТЕ В-К "ВРАЧАНСКО СЕКИРЧЕ"
« previous next »
Pages: [1] Print
Author Topic: ЧЕТЕТЕ В-К "ВРАЧАНСКО СЕКИРЧЕ"  (Read 704 times)
tcholi_boli
Administrator
Hero Member
*****
Posts: 5838


View Profile Email
« on: May 31, 2018, 01:30:26 AM »

ЧЕТЕТЕ В-К "ВРАЧАНСКО СЕКИРЧЕ" - БАДЪНАР-ЧЕ - 29.05.2018
-
-
-

 

<img src=http://www.stefan-tcholakov.com/pic/10669.jpg>
-
-

-
http://www.stefan-tcholakov.com/index.php?year=2018&id=10669&p=knigi&title=%C2%D0%C0%D7%C0%CD%D1%CA%CE+%D1%C5%CA%C8%D0%D7%C5+-+%C1%C0%C4%DA%CD%C0%D0-%D7%C5+-+29+%CC%C0%C9+2018
-

-
ЧЕТЕТЕ В-К "ВРАЧАНСКО СЕКИРЧЕ" - БАДЪН-АРЧЕ - 30.05.2018
-
-
-

 

<img src=http://stefan-tcholakov.com/pic/10670.05.2018.jpg>
-
-
-
http://stefan-tcholakov.com/index.php?year=2018&id=10670&p=knigi&title=%C2%D0%C0%D7%C0%CD%D1%CA%CE+%D1%C5%CA%C8%D0%D7%C5+-+%C1%C0%C4%DA%CD-%C0%D0%D7%C5+-+30+%CC%C0%C9+2018
-

-
-

<img src=http://www.stefan-tcholakov.com/pic/5233.jpg>


-

http://www.stefan-tcholakov.com/pic/5233.jpg
...
-
Logged
tcholi_boli
Administrator
Hero Member
*****
Posts: 5838


View Profile Email
« Reply #1 on: May 31, 2018, 10:32:13 AM »

МЕЖДУ ИСТИНАТА И ЛЪЖАТА - В Израел не им харесва историята със спасяването на евреите в България, предпочитат трагедиите София, България 31 Май 2018
-
http://www.stefan-tcholakov.com/index.php?year=2018&id=10671&p=statiibg&title=%CC%C5%C6%C4%D3+%C8%D1%D2%C8%CD%C0%D2%C0+%C8+%CB%DA%C6%C0%D2%C0+-+%C2+%C8%E7%F0%E0%E5%EB+%ED%E5+%E8%EC+%F5%E0%F0%E5%F1%E2%E0+%E8%F1%F2%EE%F0%E8%FF%F2%E0+%F1%FA%F1+%F1%EF%E0%F1%FF%E2%E0%ED%E5%F2%EE+%ED%E0+%E5%E2%F0%E5%E8%F2%E5+%E2+%C1%FA%EB%E3%E0%F0%E8%FF%2C+%EF%F0%E5%E4%EF%EE%F7%E8%F2%E0%F2+%F2%F0%E0%E3%E5%E4%E8%E8%F2%E5+%D1%EE%F4%E8%FF%2C+%C1%FA%EB%E3%E0%F0%E8%FF+31+%CC%E0%E9+2018+
-

ЗАПОЧНАХА ДА СЕ ЧУВАТ И ДРУГИ ГЛАСОВЕ НО ВСЕ С ПРИВКУСИЦА НА ЛЪЖИ ПО ЮДЕЙСКИ ...

ПРЕДСТАВЯМ НЕЩО ЗА ЧЕТЕНЕ СЛЕД ВРЕМЕ ЩЕ ПРАВИМ АНАЛИЗИ !

Стефан д-р Д. Чолаков
31 май 2018
Враца

-

<img src=http://www.stefan-tcholakov.com/pic/5233.jpg>


-

http://www.stefan-tcholakov.com/pic/5233.jpg
-
-
-

<img src=http://www.stefan-tcholakov.com/pic/10671.jpg>


-
http://www.stefan-tcholakov.com/pic/10671.jpg
-

http://www.stefan-tcholakov.com/pic/5233.jpg
...
-
-


Проф. Бар-Зоар“: В Израел не им харесва историята със спасяването на евреите в България, предпочитат трагедиите София, България 31 Май 2018, 09:141627 прочита9 коментара 1 от 1

-
-

<img src=https://static.blitz.bg/documents/thumbnails/730/201805/1527747090-proophp.jpg>


-

http://www.stefan-tcholakov.com/pic/5233.jpg
...
-

„Може да се спори само с факти и доказателства“, категоричен е професор Михаел Бар-Зоар. Той отговаря пред „Труд“ на въпросите за истината около спасението на българските евреи. Професорът обяснява дали Тодор Живков има заслуги за спасените 50 000 души, как музеите на Холокост гледат на действията на България през Втората световна война.   

– Проф. Бар-Зоар, защо националният музей в Йерусалим Яд ва-Шем има различни версии относно историята на спасените български евреи? – Първо, трябва да се отбележи, че на тях не им харесва историята за спасението им. Те работят върху трагедията на евреите и обичат да показват тази страна от историята. Част от това, на което са свикнали, е да нападат и да критикуват. Историята за спасената еврейска общественост от България от 50 000 души не им харесва заради факта, че България е била съюзник на Третия Райх. Втората точка е казусът на евреите от Тракия и Македония. Яд ва-Шем е единствената организация в света, която брои гръцките и македонските евреи като български. Те не отчитат, че всъщност двете страни са били окупирани от България, но не са били част от страната и евреите не са получили български гражданства.   

Не трябва да забравяме, че нито един от българските евреи, които са имали българско гражданство, не е бил изпратен в лагерите на смъртта. Сега Яд ва-Шем разработва книга, в която техен изследовател твърди, че България няма никаква връзка със спасяването на евреи, както и Цар Борис III. Аз се намесих и дадох пример на срещата на Царя на 13 април 1943 година, с министър-председателят Богдан Филов и министър на вътрешните работи Петър Габровски – и двамата фашисти. Борис им казва, че трябва да се мобилизират всички български евреи и да бъдат изпратени в трудови лагери, за да предотвратим тяхното изпращане в Полша. Доказателство за това, което разказвам, има в дневника на Богдан Филов. Затова попитах музея как този техен изследовател цитира Филов на няколко места и как случайно срещата на 13 април 1943 година е изпуснато. Може да се спори само с факти и доказателства. Яд ва-Шем избират факти, които им харесват, и изхвърлят такива, каквито не им допадат.

  – Каква е истината за спасението, кой спаси българските евреи? – На 9 март 1943 година, когато трябваше България да изпрати своите евреи за сигурна смърт, интелектуалците нямаха понятие какво се планира, а Народното събрание също, извън десетте депутати с Димитър Пешев, нямаше представа за случващото се. Българската православна църква беше наясно със ситуацията и се обърна към Царя. Сами можем да си отговорим на въпроса в крайна сметка кой спаси българските евреи. Нека не забравяме, че в България от 1934 година Царят е имал абсолютната власт в държавата. Договор между Александър Белев, който е комисар по еврейските въпроси, заедно с пратеника на Адолф Айхман Теодор Данекер, гласеше че трябва да се изпратят 20 000 евреи и царят го беше одобрил.   В последната минута обаче, под натиска на Българската православна църква, Борис III разбра, че е цар на българите и тотално променя своята политика. От 9 март 1943 година до края на своя живот, виждаме, че той винаги спира всеки опит да се изпратят евреите в Полша, готов е дори да лъже. Абсурдно е да се твърди, че не царят ги спасява, защото в такъв случай ще излезе, че двамата големи нацисти – Филов и Габровски, са направили това.   

– Подбирайки фактите си, какво постига Яд ва-Шем? – Друга версия. Всеки историк иска да открие нова версия и когато съществува вече една, изследователите започват да обръщат ъгъла на историята. Нашата версия за спасяването на еврейското общество в България е базирана на факти и документи. Ако утре някой ми покаже нови доказателства, които напълно отричат всичко, което аз твърдя, аз ще бъда първи, който ще се извини. След 47 години откакто бях напуснал България, дойдох за първи път отново през 1995 година. Тогава в Аулата на СУ „Св. Климент Охридски“ имаше колоквиум и щом аз разказах за моята версия, Давид Коен, който беше историк през периода на комунизма, се изправи. Коен реагира бурно и ми каза, че всички архиви са в Москва и щом бъдат публикувани, всички ще разберат, че това, което аз твърдя, не е истина. От тогава минаха 23 години и аз още чакам.   Съществува запазена телеграма от Адолф Бекерле, който беше посланик на Германия в София. В документа, който телеграфира до Берлин, той казва:

„Депортацията беше отменена заради инструкция от най-високото място“. Един от историците на Яд ва-Шем тълкува написаното от Бекерле, че в превод от немски това не е „инструкция“, а „намек“ от царя. Аз обясних, че царят не е нужно да прави повече от един намек.   

– Министър-председателят на България Бойко Борисов отказа да се извини на Македония за съдбата на евреите от Тракия и Македония, според Вас трябва ли България да се извини?

– Не. Този вид извинения на държави за неща, които са се случили по време на предишни правителства, е глупаво. България не трябва да се извинява, а да съжалява. Всъщност България е една от малкото страни, която признава своите грешки, включително тъмното петно от Тракия и Македония.   

– Заслугите за спасяването на българските евреи се преписват на други участници в спасението, докато ролята на Цар Борис III липсва. Защо според вас той често е игнориран? – Той по-скоро не е игнориран, а критикуван, защото е бил много добър приятел на Адолф Хитлер. Казусът с монумента е свързан с протест на евреи от Тракия и Македония, защото те до ден-днешен виждат царя като убиец.   

– Не сте ли съгласен, че не само 50 000 българи са спасени, но и техните наследници са спасени и от комплекса на Холокост?

– Тази тема е засегната и в документалния ни филм „Извън хватката на Хитлер”. Резултатът на това спасение е, че ние – спасените, заедно с децата и внуците ни, сме единствените, които нямат на гърдите си комплекса на Холокост. Аз бях дете на България и тичах по улиците със закачена звезда на Давид. Когато се блъснех в германски офицер, дори не ми минаваше през ума мисълта за опасност или страх. За децата на Холокоста, комплексът е марка върху гърдите, която никой не може да изчисти. Веднъж бившият министър-председател на Израел Давид Бен-Гурион ме попита колко сме българските евреи в Израел. Тогава му отговорих, че сме 50 000, но правим шум като половин милион, а той ми каза: „Ако бяхте половин милион, Израел щеше да бъде друг“. Ние не избягахме от България, когато отидохме да живеем в Израел, затова и се връщаме често. 

 Забавен факт е, че българските евреи са най-недостойните евреи в света. Никога не сме имали дълга брада, не знаехме, че в събота не се работи, не носехме малките шапчици на главите си, нито пък знаехме какво значи думата „кашер“. Самият Бен-Гурион ми каза, че българското еврейско общество беше най-ционистическото общество в Европа. Малко преди да напуснем България, в кабинета на баща ми идваха пациенти, които го питаха защо искаме да заминем. Той винаги им отговаряше, че причината за това е, че искаме да имаме наша страна. Тогава те винаги му казваха, че България е нашата страна. 

 – Димитър Пешев се превръща в национален герой. Преди броени дни на площад „Димитър Пешев“ премиерът Бойко Борисов откри в Киев мемориална плоча в негова чест. Не Ви ли се струва, че по този начин се измества фокусът от царя?

– Царят има една вина. Вярно е, че Пешев прие Закона за защита на нацията, но царят го прекара.   – Много евреи и българи от онова време твърдят, че Законът е бил приет с ясната мисъл, че няма да бъде спазен, вярно ли е това?

– Да, точно така. Белев не смяташе така и знаеше, че не може да прекара този закон без съгласието на Борис. На 9 март 1943 година цар Борис III разбира, че не може да бъде цар на българите и да продължава с тази политика. На 1 юни е извикан от Йоахим фон Рибентроп и Хитлер в Берхтесгаден, където двамата играят доброто и лошото ченге. Адолф Хитлер е любезен и мил, а Рибентроп дърпа Борис настрани и го пита защо вече не изпраща евреите от България. Царят му отговаря: „Нашите евреи са различни от вашите. Те са шпаньоли“. Рибентроп не приема думите на Борис и отново настоява да бъдат изпратени.   

Тук е единият от важните моменти, който трябва да отбележим в поведението и действията на царя. Той му казва: „Да, аз трябва да ги изпратя, но ще изпратя сега няколко комунистически елементи, защото от евреите има нужда да строят пътища“. Борис лъже Рибентроп и това всъщност е най-големият блъф в историята на Втората световна война.   

– Има различни истории от трудовите лагери в България, каква е истината за тях? – Истината е, че баща ми беше в тези лагери край Ловеч. В края на всяка седмица той се връщаше у дома без да се притеснява, че ще бъде убит или наказан. Вадеше снимки от джоба си, които да ни покаже, а на тях евреите заедно с пазачите се виждаше как се забавляват с бутилка вино. Винаги на първи септември всички студенти бяха освобождавани, за да не изпуснат учебната година, а на първи октомври, всички работници се изпращаха за 6 месеца вкъщи – до първи април, за да не им бъде студено през зимата. 6 месеца трудовите лагери бяха пусти. Хайнрих Химлер изпраща специална група от Гестапо да прегледа какво се случва в тези лагери. В рапортите им е отбелязано, че хората не са работели тежко и това, че са там, е политическа манипулация, за да бъде предотвратено тяхното изпращане в Полша.   

Това е била изтънчената игра на царя. Той знае, че има тънка линия, която не трябва да прекрачва, защото ако Германия се ядоса, ще окупира България за два часа без да използва и един куршум. Донякъде Германия си затваряше очите за всичко това, защото тя искаше България да бъде нейната крепост на Югоизточния ъгъл на Райха. Нека не забравяме, че през цялата война в София имаше съветско посолство. Логично е България като част от съюзниците на Германия, трябва да няма вражески посолства. България беше единственото място в цялата нацистка империя, в която царят можеше да излезе на балкона и от едната страна да види свастиката на посолство на Райха, а от другата страна – червеното съветското знаме.   

– Някои институции виждат грешките в действията на Цар Борис III, българските евреи, които заминават за Израел през 1948 г., го признават и му благодарят, а евреите, които остават в България днес не признават неговата роля.

-
https://www.blitz.bg/obshtestvo/intervyu/prof-bar-zoar-v-izrael-ne-im-kharesva-istoriyata-ss-spasyavaneto-na-evreite-v-blgariya-predpochitat-tragediite_news603901.html
-

ПРОДЪЛЖАВА - 2

« Last Edit: May 31, 2018, 10:52:08 AM by tcholi_boli » Logged
tcholi_boli
Administrator
Hero Member
*****
Posts: 5838


View Profile Email
« Reply #2 on: May 31, 2018, 10:34:02 AM »

МЕЖДУ ИСТИНАТА И ЛЪЖАТА - В Израел не им харесва историята със спасяването на евреите в България, предпочитат трагедиите София, България 31 Май 2018
-
http://www.stefan-tcholakov.com/index.php?year=2018&id=10671&p=statiibg&title=%CC%C5%C6%C4%D3+%C8%D1%D2%C8%CD%C0%D2%C0+%C8+%CB%DA%C6%C0%D2%C0+-+%C2+%C8%E7%F0%E0%E5%EB+%ED%E5+%E8%EC+%F5%E0%F0%E5%F1%E2%E0+%E8%F1%F2%EE%F0%E8%FF%F2%E0+%F1%FA%F1+%F1%EF%E0%F1%FF%E2%E0%ED%E5%F2%EE+%ED%E0+%E5%E2%F0%E5%E8%F2%E5+%E2+%C1%FA%EB%E3%E0%F0%E8%FF%2C+%EF%F0%E5%E4%EF%EE%F7%E8%F2%E0%F2+%F2%F0%E0%E3%E5%E4%E8%E8%F2%E5+%D1%EE%F4%E8%FF%2C+%C1%FA%EB%E3%E0%F0%E8%FF+31+%CC%E0%E9+2018+
-

ЗАПОЧНАХА ДА СЕ ЧУВАТ И ДРУГИ ГЛАСОВЕ НО ВСЕ С ПРИВКУСИЦА НА ЛЪЖИ ПО ЮДЕЙСКИ ...

ПРЕДСТАВЯМ НЕЩО ЗА ЧЕТЕНЕ СЛЕД ВРЕМЕ ЩЕ ПРАВИМ АНАЛИЗИ !

Стефан д-р Д. Чолаков
31 май 2018
Враца
-
-

<img src=http://www.stefan-tcholakov.com/pic/5233.jpg>


-

http://www.stefan-tcholakov.com/pic/5233.jpg
-
-

<img src=http://www.stefan-tcholakov.com/pic/10671.jpg>


-
http://www.stefan-tcholakov.com/pic/10671.jpg
-

http://www.stefan-tcholakov.com/pic/5233.jpg
...
-
-

ПРОДЪЛЖАВА - 2
-
-


– Тези, които останаха тук, са комунисти. Днес казват, че са социалисти, демократи и либерали, но всъщност всички бяха комунисти. Затова останаха и в България. Те бързо приеха версията как БКП спасява българските евреи. Тодор Живков дори беше предложен за Нобелова награда. Аз бях на среща при него през 1996 година, когато той вече беше под домашен арест. Посрещна ни топло, обясняваше как е организирал манифестацията за спасяването на 24 май 1943 година. Беше усмихнат и дружелюбен, докато не му казах, че хората от манифестация не помнят той да е бил там. Обясних му, че дори имам писмено удостоверение на Вълка Горанова и Бети Данон, част от организаторите на манифестацията, твърдят, че той изобщо не е бил в София по това време. Тогава лицето на този приятен човек се промени. Изкрещя, че Горанова и Дадон са били манипулирани. После се усмихна и смени темата. Това е пример за една легенда, тогава цяла България вярваше в това.   

– Имаше опит Българската православна църква да бъде номинирана за Нобелова награда за спасяването на българските евреи. Какво смятате за това? – Не мисля, че това е хубава идея. Когато се предлага църквата, трябва да се предложи и Димитър Пешев, и Лиляна Паница, и интелектуалците, които се бяха подписали в подписката срещу Закона за защита на населението, и подписалите се селяни. Спасението на българските евреи не е резултат от усилията на една личност, а на целия български народ.   

– Излиза четвъртия тираж на книгата Ви за спасението на българските евреи. Една от презентациите й беше във Великотърновския университет в памет на Петър Христов, какви бяха вашите отношения и спомени за него? – Много обичах Петър. Той не беше човек със съмнителни истории около него. За мен убийството му все още е голяма загадка. Според мен някой е искал да се отърве от Петър, защото беше особено силен във финансовото си състояние. Това е голяма загуба, за която ме боли.   Михаел Бар-Зоар е израелски историк, писател и политик. Емигрира от България в Израел през 1948 г. Автор е на книга (1998 г.) за спасяването на българската еврейска общност през Втората световна война. Освен четвъртото изданието на български език, книгата има 2 тиража на английски език, 4 на иврит и 1 на френски.

Бар-Зоар е един от главните историци, занимаващи се с популяризирането на спасителната акция на България през Втората световна война.

Прочети повече в Blitz.bg:

https://www.blitz.bg/obshtestvo/intervyu/prof-bar-zoar-v-izrael-ne-im-kharesva-istoriyata-ss-spasyavaneto-na-evreite-v-blgariya-predpochitat-tragediite_news603901.html
-
-
-

<img src=http://www.stefan-tcholakov.com/pic/5233.jpg>


-

http://www.stefan-tcholakov.com/pic/5233.jpg
...
-
« Last Edit: May 31, 2018, 10:52:35 AM by tcholi_boli » Logged
tcholi_boli
Administrator
Hero Member
*****
Posts: 5838


View Profile Email
« Reply #3 on: May 31, 2018, 11:04:07 AM »

Съпругата на Богдан Филов иска да бъде разстреляна заедно с него Евдокия Петева до последно обожава мъжа си и оправдава решенията му София, България 26 Апр. 2018, 13:421602 прочита9 коментара Евдокия Петева като студентка 1 от 1

-

<img src=https://static.blitz.bg/documents/thumbnails/730/201804/1524739170-16-99.jpg>-

https://static.blitz.bg/documents/thumbnails/730/201804/1524739170-16-99.jpg

Молбата е точно колкото за една машинописна страница и вътре няма нито една излишна дума. Кратко и точно, без излишни емоции. Молба до министъра на вътрешните работи. Подписана е от една жена на 64 г., която е интернирана в Самоков, далеч от дома й в София, между впрочем вече зает от чужди хора. Моли се: да й позволят да се върне в столицата, където живеят възрастната й майка и сестрите й, за да си помагат взаимно, а и за да се лекува - има болно сърце, високо кръвно налягане, проблеми с жлъчката...

Прилага необходимите документи, плюс писмо от осем души видни интелектуалци, свидетелстващи, че тя е ценен кадър за културата ни и ще е добре отново да работи за тази култура. Годината е навярно 1965-а. Молбата не е удовлетворена и молителката почти до края на живота си е далеч от близките си. Тя се казва Евдокия Петева-Филова. Каква е вината й? Че е вдовица на проф. д-р Богдан Филов, осъден на смърт от Народния съд Жива е, защото са сметнали, че е безобидна. 

Евдокия, или Кита, както я наричат галено най-близките й, се ражда и расте в семейство на генерал (началник на военното на Н.В. училище и по-късно военен наставник на княз Борис Търновски) и дъщеря на казанлъшки търговец на розово масло. Завършва с отличие гимназията, следва и завършва с докторат история на изкуството и философия в Германия, специализира в Париж...

 Едва-що назначена за уредник в Народния етнографски музей, тя се втурва да прави (не само в България, но и в чужбина!) изложби от носии, шевици и женски украшения, за да покаже на света какви съкровища има България... Пише научни статии за модерното изкуство, рецензии за новоизлезли книги, издава първата монография за художника Иван Милев.  Защо едва превалила 30-те години чаровна девойка се жени за много по-възрастен и видимо некрасив мъж? Изборът на интелигентните - проф. д-р Богдан Филов е виден мъж, изключителен ерудит в своята област - археологията, директор на Народния археологически институт и професор по история на изкуството и археология в Софийския университет. Следвал е като нея в Германия, а това винаги ще е много важен мост за сближаване и тема за общуване. 

-

<img src=http://static.blitz.bg/documents/thumbnails/520/201804/1524739170-15-ef3.jpg>


-

http://static.blitz.bg/documents/thumbnails/520/201804/1524739170-15-ef3.jpg

Все още заедно Твърди се, че двамата се запознават в Юнион клуб, където той редовно се наслаждава на добрата кухня и подбрана компания интелектуалци Тя е поласкана от вниманието му, той е удивен от познанията и културата й... 

Имало ли е чувства между тях? От запазените писма лъха истинска нежност и разбирателство, но като че ли надделява духовната близост, общата любов към изкуствата, към съкровищата на миналото. В интерес на истината - тя се прекланя пред него като учен и политик, неговите оценки, познания и решения винаги надделяват. Има индикации, че на тези места в дневника й, където се налага да сподели нещо от политическата ситуация в България и в света, тя се е допитвала първо до него, сверявала е “часовника” си, биха казали днес.  Женят се в Боянската църква през 1932 г. До края на живота си Евдокия е убедена в непогрешимостта на съпруга си и за няколко години - когато той потъва във водовъртежа на политиката - тя изоставя дори своята любима работа, за да бъде винаги до него и винаги С НЕГО като лоялност, като единомислие.

Нейният дневник (май 1939-15 август 1944) не дава обаче отговор на най-важния, що се отнася до нейния живот и съдба, въпрос:  от любов или от политическо късогледство, или от семейна солидарност така ентусиазирано е одобрявала неговите погрешни политически решения: например подписването на Тристранния пакт, което включва България във Втората световна война на страната на нацистка Германия.

А година преди това - внасянето на зловещия Закон за защита на държавата (ЗЗД), съдържащ дискриминационни мерки срещу евреите. Към края на мандата му като премиер в Германия са депортирани 11 хиляди евреи от освободените български области Македония и Българска Тракия, повечето от които загиват - знаела ли е, разбирала ли е, съгласна ли е била с това чаровната Кита, възпитана дама с добри обноски и перфектно владеене на три езика, винаги така елегантна и дипломатична...

В този дневник, като изключим местата, където Евдокия обсъжда своите и чуждите тоалети, липсва спонтанността, женската бъбривост, сърдечните изповеди. Тя, която не успява да роди свои деца (макар че забременява многократно), но обожава чуждите, много често в дневника си отделя умилителни редове за царските деца и това са като че ли най-личните и присъщи на пола й редове:  какво казал малкият Симеончо, когато го питали за неговите ски приключения в Чамкория...

Какво е казала малката Мария Луиза за нейната яка от лисица... Как са се забавлявали в градината, където току-що са вързали нови люлки... 

-

<img src=http://static.blitz.bg/documents/thumbnails/520/201804/1524739170-16-ef4.jpg>


-

http://static.blitz.bg/documents/thumbnails/520/201804/1524739170-16-ef4.jpg
В края на живота си Казват, че при вестта, че мъжът й ще бъде екзекутиран, Евдокия плаче и се моли: “Разстреляйте ме заедно с него, искам да го последвам и в смъртта му...”

Всъщност й се случва нещо по-жестоко от разстрел: мъжът й е мъртъв и имуществото му е конфискувано, а нея я въдворяват отначало в Дулово, после в Русе, в Ловеч, накрая в Самоков, където живее почти до края на живота си. Веднъж завинаги се разделя с нещата, които харесва и които за няколко години са двигател на нейната активна благотворителност, уреждане на “чайове”, обеди и приеми, създаване на крепки отношения с Двореца, с “каймака” на политическия елит. Забраняват й да работи и за да се прехранва, тя тайно дава частни уроци по френски и немски, а местни хора, които й симпатизират, намират начини да я подпомагат с картофи, масло, брашно.

Напразно праща молби да я допуснат да се върне в София, където все още има роднини, като при това дори не настоява да се върне в своето жилище. Самотна, болна и отчаяна, тя търси утеха в познатата работа - издирва оригинални документи и архиви на възрожденския художник и иконописец Никола Образописов, за да не потъне името и делото му в забрава.

(Приготвеният ръкопис ще бъде издаден в книга посмъртно, едва през 1994 г.). 

Малцина са тези нейни познати, които имат смелостта да я посетят Да й пишат, да останат нейни приятели. Изключват я дори от Клуба на българските писателки, макар че някога лидерките там дълго са я ухажвали, за да склони да членува в клуба. Самата тя никога не е претендирала за титлата “писател”, въпреки стотиците статии и книгите, които е издала за българското народно изкуство и бит, за новите веяния в художествените среди. 

Умира през 1973 г. от хепатит. Тези, които са я познавали в последните й години на самота и болести, с възхита говорят за нейния забележителен ум и силен дух, за дискретността й относно царското семейство, за самоконтрола да не се оплаква, да не роптае, да не обвинява когото и да е за съдбата си. За навиците й - по немски акуратно - да организира всеки свой ден по часове: от “разписването” сутрин в милицията до часовете преди сън, посветени на срещи с интересни хора или на изучаването на английски език. 

Петя АЛЕКСАНДРОВА

Прочети повече в Blitz.bg:

https://www.blitz.bg/obshtestvo/sprugata-na-bogdan-filov-iska-da-bde-razstrelyana-zaedno-s-nego_news596322.html

Logged
tcholi_boli
Administrator
Hero Member
*****
Posts: 5838


View Profile Email
« Reply #4 on: June 06, 2018, 11:36:23 PM »


НЕ МЕ ПРИЕХА В ТАЗИ СТРАНИЦА !
--
--

ХУБАВО, НЕКА СЕ РАДВАТ ................................................ https://jenata.blitz.bg/moda/nay-shchurite-svatbeni-rokli-na-zvezdite-pamela-v-oskden-banski-selin-dion-v-zlato-a-andzhelina-snimki ...............................................................  НЕ СЪМ ЕГОИСТ, ............................................................ ПРИВЕТСТВАМ ......................................................... https://www.youtube.com/watch?v=dQio2Er700I
  ................................................ СТЕФАН Д-Р Д ЧОЛАКОВ ------------------------------------------- http://stefan-tcholakov.com/ ---------------------------------------------  ДАЛИ ЩЕ ВЛЕЗНА В ТОЗИ ФОРУМ ?
Logged
tcholi_boli
Administrator
Hero Member
*****
Posts: 5838


View Profile Email
« Reply #5 on: June 07, 2018, 01:39:45 AM »

ДЪРЖАВНАТО УБИИСТВО НА ВЛАДИМИР ПЕЛОВ В БОТЕВГРАД - 05.06.2018
-
-
АЗ СЪЩО МИСЛЯ, ЧЕ ВЛАДИМИР ПЕЛОВ Е УБИТ ПРИ ЗАСАДА, КАТО ТОВА Е ПОДГОТВЕНО ОТ АГЕНТА - ЛЪЖЕЦ, КОЙТО Е ИЗЛЪГАЛ В СЪДЕБНО ДЕЛО ... !

ИСТОРИЯТА ОТ ЯНУАРСКОТО УБИИСТВО СЕ ПОВТАРЯ. ТОГАВА ЦЯЛАТА ПОЛИЦИЯ СЕ Е ПОДГОТВЯЛА ДА УБИЕ ЧОВЕКЪТ В КЪЩАТА, КЪДЕТО ТОЙ Е СЛЕДЯЛ ПО ИНТЕРНЕТ ИНФОРМАЦИЯТА ...

ПРЕСТЪПНИЦИТЕ ОТ МВР СА ГО УБИЛИ КАТО КУЧЕ И ЛЪЖАТ, ЧЕ СЕ БИЛ САМО-УБИЛ.

ТАКЪВ ЧОВЕК НЕ СЕ САМОУБИВА, КОЙТО НОСИ ОРЪЖИЕ  !

СТЕФАН Д-Р Д ЧОЛАКОВ
-

 

<img src=http://www.stefan-tcholakov.com/pic/7675.jpg>
-

06.06.2018
ВРАЦА
-
-

-
-

Само в БЛИЦ! Ботевградчани взривиха мрежата с нова скандална теория за убийството на затворника Пелов Ботевград, България 06 Юни 2018, 21:0012966 прочита18 коментара

Прочети повече в Blitz.bg:

https://www.blitz.bg/obshtestvo/regioni/samo-v-blits-botevgradchani-vzrivikha-mrezhata-s-nova-skandalna-teoriya-za-ubiystvoto-na-zatvornika-pelov_news605369.html
-

-
-

 

<img src=https://static.blitz.bg/documents/thumbnails/730/201806/1528265506-payimage2-1.jpg>
-
-
-

 

<img src=http://stefan-tcholakov.com/pic/10675.05.2018.jpg>
-

Из интернет плъзна нова теория за убийството на избягалия затворник Владимир Пелов.

Според потребители на социалните мрежи Марио Панчев не само е ухо на полицията, но и е стоял в засада на бандита. Те твърдят, че не са си чули никакви крясъци от свада или дори диалог между двамата, а просто са започнали да свистят куршуми.

Ботевградчани смятат, че Пелов дори не е имал много време да се защити и точно затова не е успял да умъртви опонента си.

Психологът, работил с Пелов, разкри нови ключови данни за разстреляния убиец! Според жителите на града от седмици цивилни полицаи обикалят, за да търсят избягалия затворник, който не е виждан от никого.

Те се обединяват около теорията, че Панчев е докладвал честно на униформените в града и се изявявал като техен агент.

Ботевградчани, които твърдят, че са станали свидетели на случката от късно снощи, добавят, че са видели едни мъже да тичат към мястото на куршумите, но са говорели по радиостанции, намеквайки че става въпрос именно за полицаи под прикритие.  

Само в БЛИЦ! Мрежата измъти своя версия! Марио бил нает да убие Пелов, изплува трето име Какво наистина се е случило, все още не е ясно.

Пострадалият при престрелката Марио Панчев остава в тежко състояние.  Избягалият от затора Радослав Колев, който духна заедно с Пелов, все още се издирва от органите на реда.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

-
Logged
tcholi_boli
Administrator
Hero Member
*****
Posts: 5838


View Profile Email
« Reply #6 on: June 07, 2018, 01:40:36 AM »


ПОЧИТ КЪМ ГЕНЕРАЛ ТАНЕВ
-
http://www.stefan-tcholakov.com/index.php?year=2016&id=10178&p=poetbg&title=%CF%CE%D7%C8%D2+%CA%DA%CC+%C3%C5%CD%C5%D0%C0%CB+%D2%C0%CD%C5%C2
-
Забравиха да пишат за генерала митничар
Танов си отиде със тайните за нас
Добър е бил изучил се правист
Тайните да знае и да си мълчи !
-
Замлъкнал е за нас во „Веки и веков!“
Във името на бизнеса замина си с покров
Митничар славен беше генерал
На поста си стоически „МЪЛЧАЛ“
-
Мили-Арди левове, долари, евро
Преминаха през граничната бразда
Стоки мили разни невидими
И оръжия за Сирия значими !
-
Генерала трабваше да си мълчи
За новия картел на горивата да не ни фучи
От братска Турция достига сирииския петрол
Наградата е със сандък, трап и поп !
-
Да живее наща България О,нила
Завлече се от мафията на резила
САЩ – НАТО има база наша
Територия световна за ционизма „Ваша“!
-
Успокоене за всички е от Бойко мафиота
„Вижте шефовете на агинциите си отиват“
Посланието му е точно, към тези от властта
„Или мълчете, или към Господа се обърнете!“
-
http://www.blitz.bg/news/article/396276
-
http://static.blitz.bg/documents/thumbnails/520/201603/20160301.joiahjfiqx.jpg
-
-
 

<img src=http://static.blitz.bg/documents/thumbnails/520/201603/20160301.joiahjfiqx.jpg>
-

На веки и Амин !
-
Стефан Д-р Д Чолаков
1 март 2016
ШВЕЦИЯ
-
ФАКТИ И АРГУМЕНТИ !

-
Бойко Борисов тупа по рамото Ваньо Танов, води го за кураж при министрите
Борис Николов | 12:40 | 17 февруари 2012 | 13 коментара

-
 

<img src=http://www.stefan-tcholakov.com/pic/10178.jpg>
-
-
http://www.mediapool.bg/boiko-borisov-tupa-po-ramoto-vanyo-tanov-vodi-go-za-kurazh-pri-ministrite-news189694.html
-
http://www.mediapool.bg/images/189/5c66186bdba8dde435822b41a9128ce0.jpg
-
 

<img src=http://www.mediapool.bg/images/189/5c66186bdba8dde435822b41a9128ce0.jpg>
-
Премиерът Бойко Борисов обяви "пълна подкрепа"  за директора на Агенция "Митници" Ваньо Танов. Подкрепата си за Танов Борисов обявява на заседанието на правителството в сряда и дори дава за пример на министрите си митническия директор. Това става ясно от стенограмата на заседанието, публикувана в петък.

Борисов обяснява, че е поканил Танов на заседанието, тъй като министрите "сигурно по медиите са прочели за водене на следствие по изтичане на информация, класифицирана, според прокуратурата".

Директорът на Агенция "Митници" се сдоби с обвинение за издаване на държавна тайна. Той съобщи публично количеството на държавния резерв от гориво, държано в "Лукойл", с което е нарушил Закона за защита на класифицираната информация. Сигнала до прокуратурата за нарушението на Танов бе изпратен от левицата.

Според закона тайна представлява и мястото, където се съхраняват запасите.

Градският прокурор на София Николай Кокинов съобщи обаче, че в следващите няколко дни ще бъде внесено предложение за освобождаване на Танов от наказателна отговорност, тъй като деянието е извършено по непредпазливост.

По повод на целия казус с "издаването на държавна тайна" от Танов премиерът казва пред министрите: "Повтарям, аз съм запознат със случая, информацията е такава, че ние подобна информация и в Брюксел изпращаме и тя не е някаква, която да касае военновременните ни запаси, която, изтичайки да създаде някакъв, примерно, проблем".

"Но, разбира се, не искам да се меся в работата на независимата прокуратура, нека те да си проведат разследването, съдът да каже своето мнение", заключва Борисов.

От заседанието на правителството става ясно, че основната причина да бъде привикан Танов пред министрите била да бъде "успокоен пък и използван за пример да се внимава как се говори пред медиите".

"Просто пред всички вас искам да кажа, че господин Танов се ползва с пълната ми подкрепа и да отива да си гледа работата спокойно и когато съдът излезе със своето решение, тъй като това със сигурност е без умисъл направено, ще се съобразим", казва Борисов за успокоение на Танов.
 
"Но пък в същото време и на всички вас, и на него да използвам случая да кажа колко е важно, когато се говори и пред медиите, човек в желанието си да защити дадена своя теза, може да изпусне думи, които след това виждате какви сериозни проблеми създават. Това исках да го чуете всички, за да се знае моето становище. Така че, Танов, приятен работен ден", приключва Борисов с потупването по рамото.

Танов не се обажда, става ясно от стенограмата. Борисов използва темата, за да припомни и други гафове с класифицирана информация, но извършвани от "предишните".

"Още веднага доста наши политически опоненти, забравяйки какво са правили те, забравяйки, повтарям, те много бързо забравят, имат много услужлива памет, забравили са, че бившият премиер доклади на службите на ДАНС, на БОП заминаха в "неизвестна посока" с анализите, с всичко което е правено от тези служби и се опитаха да приравнят дадената информация във връзка с отнетия лиценз на "Лукойл” от Агенция "Митници”, връща се на любимия си пример премиерът.

Той обаче не коментира случая с вицепремиера Симеон Дянков, който оповести от парламентарната трибуна наличието на тайно споразумение, подписано през 2008 г. между БНБ и предишното правителство, което позволява 1.2 млрд. лева от фискалния резерв да бъдат депозирани в търговски банки, за да бъде спасена тяхната ликвидност.

Случаят с вицепремиера бе приключен, след като експертизата на Държавната комисия за сигурността на информацията (ДКСИ) показа, че той не е издал държавна тайна.
-
Ваньо Танов смята делото си за разгласяване на тайна за поръчка на "Лукойл"
Шефът на митниците споменал военновременните запаси, но имал предвид тези при криза
Борис Митов | 12:29 | 15 май 2012 | 13 коментара

-
http://www.mediapool.bg/vanyo-tanov-smyata-deloto-si-za-razglasyavane-na-taina-za-porachka-na-lukoil-news192960.html
-
http://www.mediapool.bg/images/192/8d35dfb3648deadaed81d1e47af6dfcb.jpg
-
 

<img src=http://www.mediapool.bg/images/192/8d35dfb3648deadaed81d1e47af6dfcb.jpg>
-

Делото за разгласяване на държавна тайна по непредпазливост срещу шефа на митниците Ваньо Танов най-вероятно е провокирано от поръчка на петролната компания "Лукойл". Това предположи самият подсъдим след старта на процеса в Софийския градски съд (СГС) във вторник.

По думите на Танов обвинението имало за цел да го отстрани от поста му, тъй като, ако е бил подведен под отговорност за умишлено разгласяване на тайна, е щял да загуби допуска си до класифицирана информация, а оттам и работата си.

Пред СГС той даде подробни обяснения, в които каза, че в случая става въпрос просто за лапсус, тъй като в свое интервю е споменал военновременните запаси, които са държавна тайна, а всъщност имал предвид тези, предвидени при криза и природни катаклизми.

"Това е информация, която е публична и ЕК редовно трябва да се информира за това какви запаси поддържат страните-членки, ако възникне криза. Класифицирана информация е информацията, която се отнася до военновременните запаси", заяви Танов в съдебната зала.

Прокуратурата иска на шефа на митниците да бъде наложена глоба, тъй като неговото обвинение предвижда наказание до 2 години затвор или пробация, а той е с чисто съдебно минало. Подобен бе случаят с бившия вътрешен министър Румен Петков, който бе оправдан по делото си за разсекретяване на бившия агент на Национална служба "Сигурност" Алексей Петров.

Наблюдаващият прокурор Виолета Тонева категорично отрече подозренията на Танов, че зад делото прозират интересите на "Лукойл", като определи тези твърдения като несериозни. Тя уточни, че държавната тайна, разгласена от подсъдимия, се състои в число, което той е посочил.

Делото срещу Танов бе отложено за 5 юли, когато предстои да бъдат разпитани вещи лица и шефът на агенция "Държавен резерв и военновременни запаси" Станимир Пеев. Танов се противопостави срещу това Пеев да дава показания, тъй като го смята за предубеден заради акт от 1.5 млн. лева, съставен преди време от митниците на резерва.
Разследването срещу Танов бе ревностно пазено в тайна от Софийската градска прокуратура, докато информация за него не излезе неофициално от БСП, след като вече бе повдигнато обвинение. В момента шефът на митниците е с най-ниската мярка – "подписка".

Според обвинителния акт в телевизионно интервю пред БНТ на 1 септември 2011 г. Танов е обявил количеството на държавния резерв от гориво за военновременни запаси, държано в "Лукойл", с което е нарушил Закона за защита на класифицираната информация. Според закона тайна представлява мястото, където се съхраняват запасите, както и тяхното количество.
-

ТИЯ ГОРНИТЕ КОПИЛЕТА СА ФАКТОРИ ЗА УБИИСТВОТО НА МОЯТ ПЛЕМЕННИК !

ПРИЯТЕЛЮ,

МАКАР И КЪСНО СЛЕД РАБОТНИЯ ТИ ДЕН
В КЪЩИ ТОРТИЧКАТА ДОНEСИ….

ЧАКА МЕ ТЕ С ТАТИ, ЗА РОЖДЕНИЯ ТИ ДЕН

ОБИЧАМЕ ТЕ ВСИЧКИ …


 

<img src=http://stefan-tcholakov.com/pic/8160.JPG>

                                      ДО ПОРЪЧКОВИЯТ УБИЕЦ НА ЛЮБОМИР ГЕОРГИЕВ ЦЕНОВ, 
                                      ПОЛКОВНИЧЕ РАЗКОВНИЧЕ, ДОВОЛЕН ЛИ СИ ОТ БЕРЕКЕТА
                                      НА ОТКЛЮЧЕНИЯ СЕЙФ НА ФИРМАТА МУ ?

                                      КАК ЩЕ СЕ ЧУВCТВА ТВОЯТА СЪПРУГА, АКО ЗАСТРЕЛЯТ ЕДНО
                                      ОТ ДЕЦАТА ТИ ПО СЪЩИЯ НАЧИН ?

                                     МАЙКАТА НА ЛЮБОМИР ЕВГЕНИЯ

http://www.youtube.com/watch?v=MIDOEsQL7lA

-

ПРЕЗ МУЗИКАТА И СКРЪБТА

Hej, Здравей Приятелю
Днес Ти си се родил …
А, сега Аз страдам
Че си мъртъв Приятелю любим !

Отглеждах Те кат цвете
Радвах се на твоя цвят
Другарчета весели игриви бяхме
Играех си със теб …

Сега слушам музика и плача
Думите не са понятни
Музиката ме тъжи
Аз плача … над спомен от мечти !

Днес си се родил
Плаче майка Ти нещастна
За скръбта ми Проклятия не стигат …
Как ли ще завърша своя гняв … ?

Стефан д-р Д Чолаков
29 септември 2012
Враца

-
-

Последните думи на В. Танов: Умирам, 40 минути няма линейка, вече няма смисъл...

-
http://www.tribali.info/bg/poslednite-dumi-na-v-tanov-umiram-40-minuti-nyama-lineyka-veche-nyama-smisal/
-
http://www.tribali.info/pic/home~atFpPy~7V6EGu_j.jpg
-
-
 

<img src=http://www.tribali.info/pic/home~atFpPy~7V6EGu_j.jpg>
-

Минаха 40 минути, а няма линейка, вече няма смисъл от помощ, умирам... Това били последните думи на Ваньо Танов, шеф на агенция "Митници" преди да издъхне. Казал ги на своя шофьор, който бил до него, но бил безсилен да му помогне.

Фаталната сцена се случва в жилището на Танов в столичния кв. "Изток". Когато шофьорът видял, че началникът му е изпаднал в криза, той се обадил на 112, след което отпрашил директно към базата на Спешна помощ на бул. "Сливница". Молил дежурните там да тръгнат веднага, дори той да ги закара, за да окажат помощ на Танов. Отговорили му, че още нямат протокол от 112 и не могат да предприемат нищо.
Цели 40 минути линейка не се появила. Ваньо Танов се обливал в пот. Споделил, че усеща остри болки в сърдечната област и стягане. Давал си сметка, че вероятно го е покосил инфаркт. Бил в пълно съзнание и тежко преживявал невъзможността да получи експертна помощ. Разочарованието му било огромно. Накрая успял да каже само, че вече няма нужда от линейка, защото умира.

Това били последните думи на човека, който не жалеше сили в опитите си да промени митниците и да изчисти поне част от петната, лепнати на ведомството през десетилетията.

Опитите ни да получим информация от Спешна помощ в София обаче удариха на камък. Оттам не давали отчет за колко време линейка е отишла при починалия от масиран инфаркт Ваньо Танов. Когато се опитхме да разберем какво точно се е случило, от администрацията ни прехвърлиха към зам.-шефката д-р Богданова. Тя обаче не вдигаше телефона. В продължение на 50 минути опитахме няколко пъти да разговаряме с нея, но неуспешно. Тогава решихме да се свържем с директора на Спешна помощ д-р Георги Гелев. Негов сътрудник ни заяви да се обърнем към пиара на Здравното министерство, който щял да изиска по каналния ред тази информация, а след това да я предостави. Кой точно пиар специалист на министерството трябва да се търси, така и не стана ясно. Както и защо бюрократични хватки осуетяват изясняване на истината.

В петък, на 26 февруари, Танов се върнал със съпругата си от Испания, където бил на работна среща по проблеми на митниците в ЕС и нашествието на мигранти. Поканени били и съпругите на участниците в международния форум. От летището в София заминал диреl
Logged
tcholi_boli
Administrator
Hero Member
*****
Posts: 5838


View Profile Email
« Reply #7 on: June 07, 2018, 01:41:23 AM »Нови разкрития: Дуелът в Ботевград с пистолети „Валтер”, “Макаров” и ТТ, сводникът надупчил Пелов в главата и краката София, България 06 Юни 2018, 13:3919629 прочита29 коментара

Прочети повече в Blitz.bg:

https://www.blitz.bg/kriminalni/novi-razkritiya-duelt-v-botevgrad-s-pistoleti-valter-makarov-i-tt-svodnikt-nadupchil-pelov-v-glavata-i-krakata_news605277.html

-
https://static.blitz.bg/documents/thumbnails/730/201806/1528265506-payimage2-1.jpg
-
-

 

<img src=http://stefan-tcholakov.com/pic/10674.jpg>
-
-
Три пистолета са намерени на бул. 3-ти март в Ботевград, където тази нощ бе убит избягалият от Централния софийски затвор Владимир Пелов. Това съобщи главният секретар на МВР Младен Маринов по време на изслушване в парламента.

 Стана ясно къде може би се е криел Пелов след бягството от пандиза и как е издебнал Марио (СНИМКИ) 

Маринов бе извикан в НС по искане на БСП, след като Пелов бе застрелян снощи от Марио Панчев. Предполага се, че Пелов се е предвижил по коритото на реката. Другият участник в престрелката Марио Панчев живее в близост до мястото на инцидента. Намерени са три огнестрелни оръжия. „Сигналът за стрелбата е получен в оперативния дежурен център в 23:02 на 5 юни (вчера).

Анонимно лице е казало, че мъж на 39 години от Ботевград е прострелян и се транспортиран към болницата. Мястото е посетено от разследващи, като е установено, че има труп на друг мъж с огнестрелни рани”, каза Младен Маринов, цитиран от в. Труд. 

Той добави, че след вземане на отпечатъци е установено, че застреляният е Владимир Пелов Стефанов, издирван след дръзкото си бягство от затвора в София. В тялото на Пелов има три огнестрелни рани – две в десния крак и една в главата.

Анонимен бивш затворник: Пелов е издебнал Панчев, за да му отмъсти за голямо предателство!  „Пострадалото лице, за което е получена предварителната информация в сигнала, е с две огнестрелни рани в областта на корема. Извършена му е операция и се намира в реанимацията на Пирогов”, каза още Маринов.

Присъствието на жандармерията в Ботевград главсекът на вътрешното ведомство обясни с факта, че след стрелбата е възникнало напрежение и е имало опасност от разправа между хората, които били притеснени от случващото се. Имало много слухове за това какво се е случило, които подклаждали напрежението.

„Взети са натривки от лицето, настанено в Пирогов. Взети са и показания от живущи в близост до местопрестъплението. Има досъдебно производство. На място бе изпратен шефът на Главна дирекция „Национална полиция”.

Там е бил и окръжният прокурор на София. Продължават оперативно издирвателните мероприятия на територията на Ботевград”, обясни Маринов.  И добави: „По отношение на сигналите за местонахождението на Пелов, Оперативния щаб, който действа и в момента, е проверявал тези сигнали с всички възможни способи на закона.

На 2 юни имаше акция в Ботевград. Бяха изпратени спецчасти, които провериха сграда, но лицето не беше установено там. Така че всички сигнали са проверявани“.

 Междувременно стана ясно, че Пелов и Панчев са се гърмели с пистолети „Валтер”,“Макаров” и ТТ.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ! 

-

-

-

Нови данни за тежко ранения от Пелов сутеньор Марио София, България 06 Юни 2018, 11:558560 прочита17 коментара Марио Панчев 1 от 1

-

Прочети повече в Blitz.bg:

https://www.blitz.bg/kriminalni/novi-danni-za-tezhko-raneniya-ot-pelov-sutenor-mario_news605253.html

-
https://static.blitz.bg/documents/thumbnails/730/201806/1528274400-clipboard14.jpg
-
-

 

<img src=https://static.blitz.bg/documents/thumbnails/730/201806/1528274400-clipboard14.jpg>
-
-

Простреляният от Владимир Пелов Марио Панчев е докаран снощи в изключително тежко състояние в „Пирогов”. Това уточни говорителят на болницата Мария Пойразов, цитирана от Канал 3.

 От „Пирогов“ с много лоши новини за простреляния сутеньор Марио  Панчев е опериран часове наред през нощта.  В момента е в централната реанимация в изключително тежко състояние. На този етап лекарите се въздържат от прогнози за състоянието му.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ! 

-
-
Logged
tcholi_boli
Administrator
Hero Member
*****
Posts: 5838


View Profile Email
« Reply #8 on: June 07, 2018, 02:02:52 AM »

Анонимен бивш затворник: Пелов е издебнал Панчев, за да му отмъсти за голямо предателство! Ботевград, България 06 Юни 2018, 09:2724669 прочита19 коментара 1 от 1

-

Прочети повече в Blitz.bg:

https://www.blitz.bg/kriminalni/prestplenie/anonimen-bivsh-zatvornik-pelov-e-izdebnal-panchev-za-da-mu-otmsti-za-golyamo-predatelstvo_news605217.html

-
https://static.blitz.bg/documents/thumbnails/730/201806/1528264577-mm.jpg
-
-

 

<img src=https://static.blitz.bg/documents/thumbnails/730/201806/1528264577-mm.jpg>
-
-


Анонимен мъж от Ботевград, който е бил заедно с Владимр Пелов в Централния софийски затвор, разказа пред Нова телевизия сензационна версия за престрелката в града от тази нощ. Двамата са били в „приемната на затвора“.   

Мъжът е видял Марио Панчев към 21 ч. на 30 метра от мястото на престъплението. „Трудно е да се следи Марио. Единственото, може да му е подадена информация, че Марио е в това заведение. Владо не би си позволил да се разхожда свободно в Ботевград. Той е разпознаваем“, обясни той.   

По неговите думи, Марио Панчев и още един човек „са дали показания срещу Владо и са го набедили за убийството на двамата ромски братя Цеци и Марко, които 2016 година бяха застреляни на паркинг пред казино“.   „Владо беше под домашен арест, но след показанията на тези двамата го прибират в затвора. С това му удължават престоя в затвора. До момента и полиция и прокуратура не са дали убедителни доказателства, че е извършител на това двойно убийство“, допълни бившият затворник.   

Той коментира и писмото, което Владимир Пелов изпрати до институциите, след като избяга от затвора. „Аз съм свидетел, че поне първите страници са написани много отдавна. Последните са добавени след като е избягал“, заяви той. Стана ясно, че въпросните първи страници са писани още в затвора.   Според информатора, освен на Панчев, Пелов е трябвало да отмъсти на още един свидетел. „Не мога да кажа, не мога да твърдя никакво име“, заяви той.   

По думите му, Панчев няма достатъчно пари, за да се занимава с лихварство. Занимавал се с грабежи, кражби, изнудване, рекет. Разхождал се с оръжие без да има право, „отплащал се на разследващи и полиция“.   „С писмото Владо ги е предупредил, че е избягал и ще ги търси“, заяви анонимният мъж.   

Той настоя да се зададе въпрос към полицията с какво основание се разхождал с оръжие Марио без разрешително.

  ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ! 

-
Logged
tcholi_boli
Administrator
Hero Member
*****
Posts: 5838


View Profile Email
« Reply #9 on: June 07, 2018, 02:10:16 AM »

Кметът на Ботевград разказа изненадващи подробности за отношенията между гърмелите се тази нощ Пелов и Панчев (ВИДЕО) Ботевград, България 06 Юни 2018, 08:3017464 прочита31 коментара 1 от 1

-
Прочети повече в Blitz.bg:

https://www.blitz.bg/kriminalni/kmett-na-botevgrad-razkaza-iznenadvashchi-podrobnosti-za-otnosheniyata-mezhdu-grmelite-se-tazi-noshch-pelov-i-panchev-video_news605200.html
-
-

 

<img src=https://static.blitz.bg/documents/thumbnails/730/201806/1528260523-kmet.jpg>
-
-

Кметът на Ботевград Иван Гавалюгов заяви пред Нова телевизия, че е изумен от факта, че затворникът Владимир Пелов е решил да се укрие в родния си град. Той разбрал от медиите за полицейската акция преди дни в града за издирване на Пелов.   

„Когато разбрах, че се е случил този инцидент останах изключително изумен, че е възможно човек, който се издирва под дърво и камък да се укрива в родния си град“, каза той.   

Потвърдено: Убитият тази нощ е Владимир Пелов! „Очакванията на всички се, че човек, който се издирва, няма да се върне в родния си град“, добави той.   По думите на Гавалюгов, в града е известно, че Пелов и простреляния Марио Панчев са били близки приятели. „Говорят едва ли не, че му е някакъв модел за подражание. Говори се из града, че Марио е доста близък, приятел, последовател на Владимир Пелов“, посочи той. Затова новината за стрелбата е още по-шокираща.     

„Изненадах се, защото знам, че са в добри отношения“, добави кметът.   За Марио Панчев той каза: „Спортуваше момчето будно, но наистина нямам информация за някакви легални доходи. Основно съм чувал за лихварство. В Ботевград лихварството е най-силно разпространено като сив бизнес. И проституция и нарко разпространение“.   

Разпространяват се слухове, че Панчев е бил информатор на полицията.  Владимир Пелов убит като в уестърн, опитал да стреля, но сутеньорът Марио го изпреварил (ОБЗОР) „Преди повече от 25 години отново Марио Панчев беше прострелян при неволно боравене с оръжие в апартамент на Владо Пелов“, спомни си Гавалюгов.     

Инцидентът се е случил зад сградата на музея. Той е с видеонаблюдение, има поне 4 камери. Кметът изрази надежда, че те може да се заснели, ако не самата престрелка между Пелов и Панчев, то поне тяхното придвижване до мястото.   

На въпрос дали местните хора са живели в страх след бягството на Пелов от Централния софийски затвор кметът отговори: „Нямам усещането, че хората са живели в страх. По-скоро беше доста коментирана тема. Считам, че повечето от хората не са допускали, че Владимир Пелов може да се навърта именно в Ботевград“.
Logged
tcholi_boli
Administrator
Hero Member
*****
Posts: 5838


View Profile Email
« Reply #10 on: June 07, 2018, 02:20:57 AM »

Щом Пелов духнал от зандана Панчев проплакал: Леле, тоя ще дойде първо при мене! Пандизчията търсил многократно сводника след бягството си, а накрая отишли на среща с пистолети Благоевград, България 06 Юни 2018, 16:4514961 прочита16 коментара Снимка: Булфото 1 от 1

-
Прочети повече в Blitz.bg:

https://www.blitz.bg/obshtestvo/shchom-pelov-dukhnal-ot-zandana-panchev-proplaka-lele-toya-shche-doyde-prvo-pri-mene_news605285.html

-
-

 

<img src=https://static.blitz.bg/documents/thumbnails/730/201806/1528264479-clipboard02.jpg>
-
-


Марио се страхуваше от Пелов и когато научил, че е избягал от затвора, споделил със свои познати: „Леле, тоя ще дойде първо при мене”. Това разказаха хора от съседния до отцепения блок в Ботевград, които са познати на жената, близка до Марио Панчев.

 Апартаментът й в блока бил празен. Предполага се, че Пелов го е търсил няколко пъти, но Панчев не искал да има нищо общо с него, а когато се съгласил на среща, отишъл въоръжен, пише в. Труд. Панчев и Пелов били в лоши отношения още от края на 90-те години на миналия век, когато Марио издал на полицията Владимир за обир на чейнджбюро в Пловдив. Тогава Пелов поканил Панчев у дома си, като преди това постлал с найлони и го застрелял в корема. Пистолетът на Пелов засякъл, а Панчев избягал. После от страх обяснил, че се е самонаранил. Нови разкрития:

Дуелът в Ботевград с пистолети „Валтер”, “Макаров” и ТТ, сводникът надупчил Пелов в главата и краката  Доходите на Панчев били само от престъпна дейност. Най-много „пачки” трупал есенно време от незаконна търговия с дърва за огрев. Не си мърдал пръста за нищо, по цял ден стоял по анцунг в магазин близо до къщата си. Бил близък и с цигани сводници в града. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!Logged
Pages: [1] Print 
« previous next »
Jump to:  


Login with username, password and session length

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.4 | SMF © 2006-2007, Simple Machines LLC Valid XHTML 1.0! Valid CSS!