Welcome, Guest. Please login or register.
August 19, 2019, 07:04:40 AM
Home Help Search Login Register
News: SMF - Just Installed!

+  Стефан д-р Димитър Чолаков
|-+  Основна категория
| |-+  Политика
| | |-+  ПРОДЪЛЖЕНИЕ - ПРОЛЕТНА РАЗДЯЛА С ЛЮБОМИР
« previous next »
Pages: 1 [2] Print
Author Topic: ПРОДЪЛЖЕНИЕ - ПРОЛЕТНА РАЗДЯЛА С ЛЮБОМИР  (Read 5009 times)
tcholi_boli
Administrator
Hero Member
*****
Posts: 5838


View Profile Email
« Reply #15 on: October 02, 2017, 01:30:29 AM »

ГРАНИЧАР ЗНАЕ ЗАКОНИТЕ НА ГРАНИЦАТА .................................................. ТОЗИ НЯМА ДА ВЗЕМЕ ПИСТОЛЕТА, ЗАЩОТО ЗНАЕ КАКВО ГО ЧАКА ...................................................................... ТОЗИ Е СПЕЦИАЛНО ПОДБРАН ЧОВЕК, КОЙТО ИМА НЯКОЙ ДРУГИ БЕЛИ И СА МУ ПРЕДЛОЖИЛИ ДА СТАНЕ "МУЛЕ", ЗА ДА СИ СПАСИ КОЖАТА ЗА ДРУГИ НЕЩО ............................................... ТА ВТОРИЯ ПИСТОЛЕТ НЕ СА МУ НАМЕРИЛИ ФИРМАТА - ЦИТИРАМ ---------------------------------------------------------- Имало е и втори пистолет, чиято марка е неизвестна. --------------------------------------------------------------- Прочети повече в Blitz.bg: ----------------------------------------------------------https://www.blitz.bg/kriminalni/nakazanie/temida-podkhvashcha-74-godishniya-bay-simo-svil-pistoleta-na-samoubiliya-se-biznesmen-v-lauta_news547606.html --------------------------------------------------------------------------------- СПЕЦИАЛИСТИ ПО ОРЪЖИЯТА , ЩЕ ВИ ЕБА МАМАТА ЮДЕЙСКА ПРЕСТЪПНИЧЕСКА ДА НЕ МОЖЕТЕ ДА ОТКРИЕТЕ ОТ КОЙ МОДЕЛ Е ВТОРИЯ ПИСТОЛЕТ -------------------------------------------------------------------- РАЗБИРАТЕ ЛИ НОМЕРАТА ДЕТО СЕ ПРАВЯТ ОТ ДЪРЖАВНИЯ ПРОКУРОР, КОЙТО ПРИКРИВА ПРЕСТЪПЛЕНИЕТО НА БИЗНЕС-СМЕНА , КОЙТО Е УБИТ И ТИЯ СЕ ЧУДЯТ КАК ДА СКРИЯ УБИИСТВО,...................................................... ПОРЪЧАНО УБИИСТВО, А МОЖЕ И ЖЕРТВАТА ДА Е УБИЕЦ НА ФАТИК ЛИ БЕШЕ НЕГОВИЯ ГОСПОДАР, КОЙТО Е КАРАЛ НЯКОГА ............................................................................. ДЪРЖАВНИ УБИИЦИ, ПО СЪЩИЯ НАЧИН УБИХТЕ И МОЯТ ПЛЕМЕННИК ЛЮБОМИР ГЕОРГИЕВ ЦЕНОВ В СОФИЯ НА БУЛ. ХРИСТО БОТЕВ 80 , МЕЖДУ 15 - 18 МАРТ 2010 ГОДИНА И СИ МЪЛЧИТЕ ........................................................... МАМЕНЦЕТО ВИ ЕБАВАМ ДЪРЖАВНИ ПРОКУРОРИ, СЛЕДОВАТЕЛИ, ПОЛИЦИЯ И МАФИЯ ...................................................................... СТЕФАН Д-Р Д ЧОЛАКОВ ---------------------------------------- http://stefan-tcholakov.com/index.php?year=2010&p=poetbg&title=%CA%CE%CD%D7%C5+%CC%C8%CB%CE+%85 ------------------------------------------------------

Прочети повече в Blitz.bg: https://www.blitz.bg/kriminalni/nakazanie/temida-podkhvashcha-74-godishniya-bay-simo-svil-pistoleta-na-samoubiliya-se-biznesmen-v-lauta_news547606.html
Logged
tcholi_boli
Administrator
Hero Member
*****
Posts: 5838


View Profile Email
« Reply #16 on: March 04, 2018, 12:53:49 AM »

НА 3 МАРТ 1878 НИ ОСВОБОДИХА
И СЕ ОСВОБОДИХМЕ – 2018 … !
-
http://stefan-tcholakov.com/index.php?year=03.03.2018&p=vratza&title=03.03.2018-1-%EF%F0%E0%E7%ED%E8%EA
-
Гъзът е без лице,
А Конституцията не е гъз !
Всеки трябва се прозре
Със философията да я разбере !
-
В поезията сблъсъкът е  друг
А, поетите са не-годяй до него-дяй
Не се харесват на властта
И винаги са ритани в калта !
-
А, Конституцията трябва да се уважава
В тази „Чичова държава”
Член, по член трябва да четат
И да изпълняват и мълчат !
-
Мълчанието било злато за добро
За робите да са живеели за добре
Но, бунтарите искат „Свобода
С Конституцията и права !
-
Гъзът е без лице …
Но, Конституцията е пред Теб
Член 39-ти за Държавника на пост
Пред нея, Ти и Той сте роб !
-
-

 

<img src=http://www.stefan-tcholakov.com/pic/10595.jpg>
-
-

 

<img src=http://www.stefan-tcholakov.com/pic/10596.jpg>
-

Стефанъ Д-ръ Димитровъ Чолаковъ
03.03.2018 - Враца
« Last Edit: March 04, 2018, 12:56:05 AM by tcholi_boli » Logged
tcholi_boli
Administrator
Hero Member
*****
Posts: 5838


View Profile Email
« Reply #17 on: May 24, 2018, 05:30:13 PM »

Шефката на клиниката в Курило със зловещ разказ за самоубийство на шеф на висок пост в държавата София, България 23 Май 2018, 11:403957 прочита4 коментара 1 от 1

-
-
 

<img src=https://static.blitz.bg/documents/thumbnails/730/201805/1527050908-suu.jpg>
-
-

Опитите за самоубийство у нас често са поредна статистика, изкарана някъде в Спешна помощ, в психиатричните клиники и здравното министерство. Какво обаче води до взимането на решение да сложиш край на живота си не е отговор, който се търси? Директорката на Държавната психиатрична клиника Цветеслава Гълъбова разказва пред Дарик, че хората съдят и приемат за слаби онези, които са направили подобен опит.   Тя обаче е категорична, че взимането на такова решение в повечето случаи е трудно и се дължи на психични проблеми или притискане от ежедневните трудности.   Какво кара хората да стигат до крайност и как можем да помогнем на свои близки, изправени пред решението дали да  живеят или не?   Цветеслава Гълъбова:

„Мъж на около 53-54 години на много сериозна позиция на една от силовите структури на държавата беше осъществил самоубийство с два пистолета. Едновременно прострелване в слепоочието и в сърцето. Тогава имаше предположения дали наистина е успял едновременно да произведе двата изстрела и т. н. Съдебните медици бяха категорични, че става дума за самозастрелване. То се оказа в последствие, че той се е лекувал от депресия, но понеже работеше в такава служба, това е ставало тайно, не се е афиширало, не е искал да се знае в работата му и т.н., не е взел болничен.

 Тогава коментирахме със съдебните медици, че това е изключителна координация на движенията. Изключителна! Да произведеш едновременно два смъртоносни изстрела, като всеки един от тях е смъртоносен сам по себе си. Това е маркер за много силно желание за постигане на смъртен резултат. Тоест смъртта е силно, силно желана”.   Това е историята, която директорката на психиатричната клиника в Курило Цветеслава Гълъбова описва като една от най-фрапиращите в кариерата си. Сблъсква се със случая като съдебен експерт, където е освидетелствала този мъж.

Впоследствие се разбира, че мъжът е имал много сериозни семейни проблеми: „Не от типа на изневери и т.н., други неща, много сериозни, които явно в комбинация с много напрегнатата му работа и професионалното изпепеляване бяха довели до вземането на решение за този трагичен резултат”. 

 Цветеслава Гълъбова обяснява, че самоубийствата се делят на две групи. Такива, които се извършват по болестни мотиви, тоест психични заболявания. И други, които са по „нормал-психологични причини”. Често при втория вид става въпрос за тежки житейски кризи, свързани с невъзможност за полагане на грижа за близките, със сериозни финансови проблеми или пък несподелена любов, които водят до опит за самоубийство. Директорката на психиатричната клиника разказа, че хората, страдащи от психични заболявания, най-често правят опити за самоубийства, когато изглеждат стабилни.   

Директорката на Държавната психиатрична клиника разказа за момче, което е сложило край на живота си именно в такова състояние: "В този момент, когато са добре, те осъзнават колко много се различават от здравите и колко много тази болест е променила живота им. Това момче, което беше изключително интелигентно, високо образовано, с висок социален статус, беше на 34 г. Заради болестта си беше загубил работата, приятелката го беше изоставила и т.н. Ясно осъзнавайки това нещо, той посегна към самоубийството. Когато най-малко очаквахме всички - аз като лекуващ лекар и неговите близки, когато беше добре той осъществи този опит, за съжаление, успешен". 

 Според директорката на психиатричната клиника е много важно да учим децата си да бъдат силни личности, както и да ги запознаем с това кои са сериозните проблеми в живота: "Важно е да учим децата си кое реално е голяма трудност и голям проблем и че това не е липсата на пари. Да им създадем ценностна система, в която здравето, животът, наличието на семейство да бъдат най-важните неща, а не пари, коли и т.н. Дете, което е научено, че най-важното са лъскавите играчки, технологии, коли, когато порасне е много лесно да се депресира от това, че ги няма".   

Цветеслава Гълъбова разказа още, че хората взимат решение да се самоубият по различни причини. Най-често когато дълго време не успеят да се преборят с личен проблем: "По Северозападна България хората с години са безработни, с години са подложени на терор и тормоз от обири. Скоро излезе такъв случай - една жена на 87 години, която е пребита, ограбена с 15-20 лв. или пенсията й, която е 150-200 лева и накрая е блудствано с нея. Тази жена като излезе от това състояние и осъзнае какво й се е случило, е разбираемо да посегне на живота си. Хората по селата и много хора в градовете живеят мизерно. София не е България. Представяте ли си в 21 век да броите стотинките си?!

Преди няколко години човек посегна на семейството си. Оказа се, че двете му момчета са психично болни. Той цял живот се е борил с болестта и с обществото да не се разбере, че са болни, защото ще бъде заклеймен. Обществото не подпомага нашите болни и близките им в тяхното оцеляване. Те се уморяват, изхабяват и в един момент казват, че не могат повече. И в този момент се появява някой, който казва, че така не трябва. Да, не трябва, ама не трябва и да оставяме хората сами на себе си".   Директор Гълъбова обясни, че много хора у нас не са научени и как да се справят с трудности. Според нея е важна стабилната семейна връзка, която тя определя като разрушена в България.   

Катя Сунгарска е говорител на Спешна помощ от няколко години насам. Разказва, че се е сблъсквала с много опити за самоубийства и обяснява, че през последните години броят на подобни опити е зачестял. Като основна причина посочва сбърканите ценностите и приоритети на хората: "Причините са някъде по-назад във времето, когато страдащият човек, който е загубил пътя и себе си, е давал сигнали и тези сигнали е трябвало да бъдат познати от близките като вик за помощ. Но това не се е случило, за съжаление.

-
 

<img src=http://www.stefan-tcholakov.com/pic/10667.jpg>
-

Това човек да заболее, да се разклати, да загуби себе си, посоката си е нещо съвсем нормално, особено в днешния динамичен свят. Не бива да се съди, защото никой от нас не е застрахован, че няма да попадне в такова състояние. Никой не е застрахован!"   Цветеслава разказва, че някои от хората, които са опитали да сложат край на живота си, осъзнават каква е неговата стойност и никога не биха направили подобен опит отново. Въпреки това тя поясни, че за да стигне до такова решение човек, той със сигурност е изпаднал в някакво състояние на психическа несигурност, нестабилност и безизходица. Тя разказа, че има симптоми, по които можем да разпознаем дали наш близък обмисля да сложи край на живота си или се е изправил пред сериозен житейски проблем.   

"Симптомите, които могат да бъдат видени, са свързани с отдръпване на депресивния човек или този, който обмисля нещо подобно. Отдръпване от съвместните семейни дейности, затваряне в себе си. Когато напреднат нещата започва да казва, че животът няма смисъл. Добавят се вече чисто депресивните симптоми - влошаване на съня, на апетита и оформяне на депресивен синдром. Инстинктът за живот е биологичен и е много силен. Човекът наистина трябва да се е намерил в много сериозна безизходица, да ги е обмислил нещата отвсякъде, за да пристъпи към осъществяването на едно такова решение.

Не е лесно да се стигне до решението да сложиш сам край на живота  си и то не е израз на слабост. Хората много лесно лепят етикети - как го е решил отведнъж, така ли се прави?! Не, не е в това работата, а да можем да помогнем преди да се стигне до това решение".   Ако у нас възникнат подобни съмнения, трябва да потърсим другата гледна точка или помощ, без да се срамуваме или да се чувстваме слаби. В България, за съжаление, отчитаме само броя на опитите за самоубийства и колко от тях са били завършени. Причините обаче така и не се търсят, а именно те са важни за предотвратяването на подобни случаи:   

"Хората погрешно мислят, че решението за самоубийство е израз на слабост. Не, не е израз на слабост. Ние забравихме какво е това съчувствие и съпричастност, емпатия. Българино, помисли си, това ако влезе в твоята къща, дали е психична болест, дали е самоубийство, дали е нещо друго, искаш ли да се отнесат към теб по този начин?".

Прочети повече в Blitz.bg:

https://www.blitz.bg/obshtestvo/zdraveopazvane/shefkata-na-klinikata-v-kurilo-ss-zloveshch-razkaz-za-samoubiystvo-na-shef-na-visok-post-v-drzhavata_news602126.html
-
 

<img src=http://www.stefan-tcholakov.com/pic/5233.jpg>
-
Logged
Pages: 1 [2] Print 
« previous next »
Jump to:  


Login with username, password and session length

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.4 | SMF © 2006-2007, Simple Machines LLC Valid XHTML 1.0! Valid CSS!