Welcome, Guest. Please login or register.
August 19, 2019, 07:37:26 AM
Home Help Search Login Register
News: SMF - Just Installed!

+  Стефан д-р Димитър Чолаков
|-+  Основна категория
| |-+  Политика
| | |-+  ПОЧИТ КЪМ ГЕНЕРАЛ ТАНЕВ - http://www.stefan-tcholakov.com/index.php?year=2016&id
« previous next »
Pages: [1] Print
Author Topic: ПОЧИТ КЪМ ГЕНЕРАЛ ТАНЕВ - http://www.stefan-tcholakov.com/index.php?year=2016&id  (Read 1918 times)
tcholi_boli
Administrator
Hero Member
*****
Posts: 5838


View Profile Email
« on: March 01, 2016, 02:47:30 PM »

ПОЧИТ КЪМ ГЕНЕРАЛ ТАНЕВ
-
http://www.stefan-tcholakov.com/index.php?year=2016&id=10178&p=poetbg&title=%CF%CE%D7%C8%D2+%CA%DA%CC+%C3%C5%CD%C5%D0%C0%CB+%D2%C0%CD%C5%C2
-
Забравиха да пишат за генерала митничар
Танов си отиде със тайните за нас
Добър е бил изучил се правист
Тайните да знае и да си мълчи !
-
Замлъкнал е за нас во „Веки и веков!“
Във името на бизнеса замина си с покров
Митничар славен беше генерал
На поста си стоически „МЪЛЧАЛ“
-
Мили-Арди левове, долари, евро
Преминаха през граничната бразда
Стоки мили разни невидими
И оръжия за Сирия значими !
-
Генерала трабваше да си мълчи
За новия картел на горивата да не ни фучи
От братска Турция достига сирииския петрол
Наградата е със сандък, трап и поп !
-
Да живее наща България О,нила
Завлече се от мафията на резила
САЩ – НАТО има база наша
Територия световна за ционизма „Ваша“!
-
Успокоене за всички е от Бойко мафиота
„Вижте шефовете на агинциите си отиват“
Посланието му е точно, към тези от властта
„Или мълчете, или към Господа се обърнете!“
-
http://www.blitz.bg/news/article/396276
-
http://static.blitz.bg/documents/thumbnails/520/201603/20160301.joiahjfiqx.jpg
-
-
 

<img src=http://static.blitz.bg/documents/thumbnails/520/201603/20160301.joiahjfiqx.jpg>
-

На веки и Амин !
-
Стефан Д-р Д Чолаков
1 март 2016
ШВЕЦИЯ
-
ФАКТИ И АРГУМЕНТИ !

-
Бойко Борисов тупа по рамото Ваньо Танов, води го за кураж при министрите
Борис Николов | 12:40 | 17 февруари 2012 | 13 коментара

-
 

<img src=http://www.stefan-tcholakov.com/pic/10178.jpg>
-
-
http://www.mediapool.bg/boiko-borisov-tupa-po-ramoto-vanyo-tanov-vodi-go-za-kurazh-pri-ministrite-news189694.html
-
http://www.mediapool.bg/images/189/5c66186bdba8dde435822b41a9128ce0.jpg
-
 

<img src=http://www.mediapool.bg/images/189/5c66186bdba8dde435822b41a9128ce0.jpg>
-
Премиерът Бойко Борисов обяви "пълна подкрепа"  за директора на Агенция "Митници" Ваньо Танов. Подкрепата си за Танов Борисов обявява на заседанието на правителството в сряда и дори дава за пример на министрите си митническия директор. Това става ясно от стенограмата на заседанието, публикувана в петък.

Борисов обяснява, че е поканил Танов на заседанието, тъй като министрите "сигурно по медиите са прочели за водене на следствие по изтичане на информация, класифицирана, според прокуратурата".

Директорът на Агенция "Митници" се сдоби с обвинение за издаване на държавна тайна. Той съобщи публично количеството на държавния резерв от гориво, държано в "Лукойл", с което е нарушил Закона за защита на класифицираната информация. Сигнала до прокуратурата за нарушението на Танов бе изпратен от левицата.

Според закона тайна представлява и мястото, където се съхраняват запасите.

Градският прокурор на София Николай Кокинов съобщи обаче, че в следващите няколко дни ще бъде внесено предложение за освобождаване на Танов от наказателна отговорност, тъй като деянието е извършено по непредпазливост.

По повод на целия казус с "издаването на държавна тайна" от Танов премиерът казва пред министрите: "Повтарям, аз съм запознат със случая, информацията е такава, че ние подобна информация и в Брюксел изпращаме и тя не е някаква, която да касае военновременните ни запаси, която, изтичайки да създаде някакъв, примерно, проблем".

"Но, разбира се, не искам да се меся в работата на независимата прокуратура, нека те да си проведат разследването, съдът да каже своето мнение", заключва Борисов.

От заседанието на правителството става ясно, че основната причина да бъде привикан Танов пред министрите била да бъде "успокоен пък и използван за пример да се внимава как се говори пред медиите".

"Просто пред всички вас искам да кажа, че господин Танов се ползва с пълната ми подкрепа и да отива да си гледа работата спокойно и когато съдът излезе със своето решение, тъй като това със сигурност е без умисъл направено, ще се съобразим", казва Борисов за успокоение на Танов.
 
"Но пък в същото време и на всички вас, и на него да използвам случая да кажа колко е важно, когато се говори и пред медиите, човек в желанието си да защити дадена своя теза, може да изпусне думи, които след това виждате какви сериозни проблеми създават. Това исках да го чуете всички, за да се знае моето становище. Така че, Танов, приятен работен ден", приключва Борисов с потупването по рамото.

Танов не се обажда, става ясно от стенограмата. Борисов използва темата, за да припомни и други гафове с класифицирана информация, но извършвани от "предишните".

"Още веднага доста наши политически опоненти, забравяйки какво са правили те, забравяйки, повтарям, те много бързо забравят, имат много услужлива памет, забравили са, че бившият премиер доклади на службите на ДАНС, на БОП заминаха в "неизвестна посока" с анализите, с всичко което е правено от тези служби и се опитаха да приравнят дадената информация във връзка с отнетия лиценз на "Лукойл” от Агенция "Митници”, връща се на любимия си пример премиерът.

Той обаче не коментира случая с вицепремиера Симеон Дянков, който оповести от парламентарната трибуна наличието на тайно споразумение, подписано през 2008 г. между БНБ и предишното правителство, което позволява 1.2 млрд. лева от фискалния резерв да бъдат депозирани в търговски банки, за да бъде спасена тяхната ликвидност.

Случаят с вицепремиера бе приключен, след като експертизата на Държавната комисия за сигурността на информацията (ДКСИ) показа, че той не е издал държавна тайна.
-
Ваньо Танов смята делото си за разгласяване на тайна за поръчка на "Лукойл"
Шефът на митниците споменал военновременните запаси, но имал предвид тези при криза
Борис Митов | 12:29 | 15 май 2012 | 13 коментара

-
http://www.mediapool.bg/vanyo-tanov-smyata-deloto-si-za-razglasyavane-na-taina-za-porachka-na-lukoil-news192960.html
-
http://www.mediapool.bg/images/192/8d35dfb3648deadaed81d1e47af6dfcb.jpg
-
 

<img src=http://www.mediapool.bg/images/192/8d35dfb3648deadaed81d1e47af6dfcb.jpg>
-

Делото за разгласяване на държавна тайна по непредпазливост срещу шефа на митниците Ваньо Танов най-вероятно е провокирано от поръчка на петролната компания "Лукойл". Това предположи самият подсъдим след старта на процеса в Софийския градски съд (СГС) във вторник.

По думите на Танов обвинението имало за цел да го отстрани от поста му, тъй като, ако е бил подведен под отговорност за умишлено разгласяване на тайна, е щял да загуби допуска си до класифицирана информация, а оттам и работата си.

Пред СГС той даде подробни обяснения, в които каза, че в случая става въпрос просто за лапсус, тъй като в свое интервю е споменал военновременните запаси, които са държавна тайна, а всъщност имал предвид тези, предвидени при криза и природни катаклизми.

"Това е информация, която е публична и ЕК редовно трябва да се информира за това какви запаси поддържат страните-членки, ако възникне криза. Класифицирана информация е информацията, която се отнася до военновременните запаси", заяви Танов в съдебната зала.

Прокуратурата иска на шефа на митниците да бъде наложена глоба, тъй като неговото обвинение предвижда наказание до 2 години затвор или пробация, а той е с чисто съдебно минало. Подобен бе случаят с бившия вътрешен министър Румен Петков, който бе оправдан по делото си за разсекретяване на бившия агент на Национална служба "Сигурност" Алексей Петров.

Наблюдаващият прокурор Виолета Тонева категорично отрече подозренията на Танов, че зад делото прозират интересите на "Лукойл", като определи тези твърдения като несериозни. Тя уточни, че държавната тайна, разгласена от подсъдимия, се състои в число, което той е посочил.

Делото срещу Танов бе отложено за 5 юли, когато предстои да бъдат разпитани вещи лица и шефът на агенция "Държавен резерв и военновременни запаси" Станимир Пеев. Танов се противопостави срещу това Пеев да дава показания, тъй като го смята за предубеден заради акт от 1.5 млн. лева, съставен преди време от митниците на резерва.

Разследването срещу Танов бе ревностно пазено в тайна от Софийската градска прокуратура, докато информация за него не излезе неофициално от БСП, след като вече бе повдигнато обвинение. В момента шефът на митниците е с най-ниската мярка – "подписка".

Според обвинителния акт в телевизионно интервю пред БНТ на 1 септември 2011 г. Танов е обявил количеството на държавния резерв от гориво за военновременни запаси, държано в "Лукойл", с което е нарушил Закона за защита на класифицираната информация. Според закона тайна представлява мястото, където се съхраняват запасите, както и тяхното количество.
-

ТИЯ ГОРНИТЕ КОПИЛЕТА СА ФАКТОРИ ЗА УБИИСТВОТО НА МОЯТ ПЛЕМЕННИК !

ПРИЯТЕЛЮ,

МАКАР И КЪСНО СЛЕД РАБОТНИЯ ТИ ДЕН
В КЪЩИ ТОРТИЧКАТА ДОНEСИ….

ЧАКА МЕ ТЕ С ТАТИ, ЗА РОЖДЕНИЯ ТИ ДЕН

ОБИЧАМЕ ТЕ ВСИЧКИ …


 

<img src=http://stefan-tcholakov.com/pic/8160.JPG>

                                      ДО ПОРЪЧКОВИЯТ УБИЕЦ НА ЛЮБОМИР ГЕОРГИЕВ ЦЕНОВ, 
                                      ПОЛКОВНИЧЕ РАЗКОВНИЧЕ, ДОВОЛЕН ЛИ СИ ОТ БЕРЕКЕТА
                                      НА ОТКЛЮЧЕНИЯ СЕЙФ НА ФИРМАТА МУ ?

                                      КАК ЩЕ СЕ ЧУВCТВА ТВОЯТА СЪПРУГА, АКО ЗАСТРЕЛЯТ ЕДНО
                                      ОТ ДЕЦАТА ТИ ПО СЪЩИЯ НАЧИН ?

                                     МАЙКАТА НА ЛЮБОМИР ЕВГЕНИЯ

http://www.youtube.com/watch?v=MIDOEsQL7lA

-

ПРЕЗ МУЗИКАТА И СКРЪБТА

Hej, Здравей Приятелю
Днес Ти си се родил …
А, сега Аз страдам
Че си мъртъв Приятелю любим !

Отглеждах Те кат цвете
Радвах се на твоя цвят
Другарчета весели игриви бяхме
Играех си със теб …

Сега слушам музика и плача
Думите не са понятни
Музиката ме тъжи
Аз плача … над спомен от мечти !

Днес си се родил
Плаче майка Ти нещастна
За скръбта ми Проклятия не стигат …
Как ли ще завърша своя гняв … ?

Стефан д-р Д Чолаков
29 септември 2012
Враца

-
-

Последните думи на В. Танов: Умирам, 40 минути няма линейка, вече няма смисъл...

-
http://www.tribali.info/bg/poslednite-dumi-na-v-tanov-umiram-40-minuti-nyama-lineyka-veche-nyama-smisal/
-
http://www.tribali.info/pic/home~atFpPy~7V6EGu_j.jpg
-
-
 

<img src=http://www.tribali.info/pic/home~atFpPy~7V6EGu_j.jpg>
-

Минаха 40 минути, а няма линейка, вече няма смисъл от помощ, умирам... Това били последните думи на Ваньо Танов, шеф на агенция "Митници" преди да издъхне. Казал ги на своя шофьор, който бил до него, но бил безсилен да му помогне.

Фаталната сцена се случва в жилището на Танов в столичния кв. "Изток". Когато шофьорът видял, че началникът му е изпаднал в криза, той се обадил на 112, след което отпрашил директно към базата на Спешна помощ на бул. "Сливница". Молил дежурните там да тръгнат веднага, дори той да ги закара, за да окажат помощ на Танов. Отговорили му, че още нямат протокол от 112 и не могат да предприемат нищо.
Цели 40 минути линейка не се появила. Ваньо Танов се обливал в пот. Споделил, че усеща остри болки в сърдечната област и стягане. Давал си сметка, че вероятно го е покосил инфаркт. Бил в пълно съзнание и тежко преживявал невъзможността да получи експертна помощ. Разочарованието му било огромно. Накрая успял да каже само, че вече няма нужда от линейка, защото умира.

Това били последните думи на човека, който не жалеше сили в опитите си да промени митниците и да изчисти поне част от петната, лепнати на ведомството през десетилетията.

Опитите ни да получим информация от Спешна помощ в София обаче удариха на камък. Оттам не давали отчет за колко време линейка е отишла при починалия от масиран инфаркт Ваньо Танов. Когато се опитхме да разберем какво точно се е случило, от администрацията ни прехвърлиха към зам.-шефката д-р Богданова. Тя обаче не вдигаше телефона. В продължение на 50 минути опитахме няколко пъти да разговаряме с нея, но неуспешно. Тогава решихме да се свържем с директора на Спешна помощ д-р Георги Гелев. Негов сътрудник ни заяви да се обърнем към пиара на Здравното министерство, който щял да изиска по каналния ред тази информация, а след това да я предостави. Кой точно пиар специалист на министерството трябва да се търси, така и не стана ясно. Както и защо бюрократични хватки осуетяват изясняване на истината.

В петък, на 26 февруари, Танов се върнал със съпругата си от Испания, където бил на работна среща по проблеми на митниците в ЕС и нашествието на мигранти. Поканени били и съпругите на участниците в международния форум. От летището в София заминал дирек
« Last Edit: March 01, 2016, 11:41:13 PM by tcholi_boli » Logged
tcholi_boli
Administrator
Hero Member
*****
Posts: 5838


View Profile Email
« Reply #1 on: March 16, 2016, 02:19:22 AM »

РУСКАТА ОПЕРАЦИЯ ВЪ СИРИЯ МИ НАПОМНЯ ЗА ОНЗИ ВИЦ, КОГАТО ИВАНЧО ОТИШАЛ С БАЩА СИ НА БИКАРНИКО ДА ВОДЯТ БЯЛАТА И ЧЕРНА КРАВИ НА БИК.
-
Reuters: Играта на Путин в Сирия се превърна в мащабна победа на Москва
САЩ както и преди изглеждат като дете, изгубило се в гората на близкоизточния хаос, коментира Fox News
-
http://www.blitz.bg/index.php?news=399357#commentsform
-
БАЩАТА КАЗАЛ НА ИВАНЧО ДА ГЛЕДА КОГА КАК БИКО ЩЕ СЕ ПРОЯВИ НАД КРАВИТЕ И ДА МУ ДОКЛАДВА, А ТОЙ ОТИШЪЛ ДА ПИИНЕ ПО ЕДНО ПИТИЕ С ПРИЯТЕЛИ.
-
ПО ЕДНО ВРЕМЕ ИВАНЧО ТИЧА ЗАПЪХТЯН И ИЗВИКАЛ : "ТАТЕ БИКО НАЕБА БЕЛАТА КРАВА",
-
БАЩА ТА СЕ ЯДОСЪЛ ЗА НЕПОХВАТНАТА ИНФОРМАЦИЯ ПРЕД ХОРАТА И ЗАШМАРОСАЛ ИВНАЧО С ПОУЧЕНИЕТО : "ИВАНЧО, ЩЕ КАЖЕШ, БИКО ИЗНЕНАДА БЯЛАТА КРАВА" И ГО ОТПРАТИЛ ДА ГЛЕДА В БИКАРНИКО ....
-
ИВАНЧО ТИЧА ЩЕ СИ СТРОШИ КРАКАТА И ОТ ДАЛЕЧЕ ВИКА: "ТАТЕ, БИКО СИЛНО ИЗНЕНАДА ЧЕРНАТА КРАВА И ПАК НАЕБА БЕЛАТА!"
-
Лавров обясни защо Русия се изтегля от Сирия
Путин не е извел войската, за да получи похвала, заяви външният министър
-
http://www.blitz.bg/news/article/399319
-
ТА ТАКА С ВОЙНАТА В СИРИЯ, БИКО СИ СВЪРШИ РАБОТАТА, А ОТСТРАНИ КИБИЦИТЕ ГЛЕДАТ И УМУВАТ КАКВО Е НАПРАВИЛА РУСКАТА АРМИЯ, КАК ИЗНЕНАДВАЩО СА ЗАПОЧНАЛИ ОФИНЗИВАТА И КАК ИЗНЕНАДВАЩО СА Я ПРЕКРАТИЛИ В ГОТОВНОСТ ДА ИЗНЕНАДАТ ОЩЕ НЯКОЯ КРАВА.
-
ИНФОРМ-БЮРО
-
СТЕФАН Д-Р Д ЧОЛАКОВ
-
http://www.stefan-tcholakov.com/index.php?year=2016&p=poetbg&title=%D5%C2%DA%D0%D7%C0%D9%C0+%D2%C5%D5%CD%C8%CA%C0
-
ШВЕЦИЯ
Logged
tcholi_boli
Administrator
Hero Member
*****
Posts: 5838


View Profile Email
« Reply #2 on: February 27, 2017, 04:55:19 PM »

ПОЧИТ КЪМ ГЕНЕРАЛ ТАНЕВ - http://www.stefan-tcholakov.com/index.php?year=2016&id  (Read 502 times) ...   http://www.stefan-tcholakov.com/forum/index.php?topic=1873.0 .................................................... Стефан д-р Д Чолаков
................................ ШВЕЦИЯ
Logged
Pages: [1] Print 
« previous next »
Jump to:  


Login with username, password and session length

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.4 | SMF © 2006-2007, Simple Machines LLC Valid XHTML 1.0! Valid CSS!