Welcome, Guest. Please login or register.
August 19, 2019, 03:16:22 AM
Home Help Search Login Register
News: SMF - Just Installed!

+  Стефан д-р Димитър Чолаков
|-+  Основна категория
| |-+  Политика
| | |-+  Знае ли някой каква е тази азбука?
« previous next »
Pages: [1] 2 3 Print
Author Topic: Знае ли някой каква е тази азбука?  (Read 37362 times)
karutzar
Guest
« on: May 03, 2008, 11:41:55 AM »

От форума на Атака:


Много прилича на глаголица, но не съм специалист за да го твърдя.
Има ли някой компетентен по въпроса - да си каже мнението, и ако е възможно да преведе написаното.
Става въпрос за надписи в християнска църква - много стара...
Благодаря предварително

Amenhotep
Според бай Стефан Чолаков, това било от "Българска черква от първи век" ?!?!?!
Под такова заглавие е сложил и това:

   
Re: Знае ли някой каква е тази азбука?
« Отговор #1 -: 29 април 2008, 10:10:00 »
   Отговори с цитатЦитат
Според бай Стефан Чолаков, това било от "Българска черква от първи век" ?!?!?!
Под такова заглавие е сложил и това:

Според мен, меродавен отговор би могъл да даде Йоло Денев, който като "Духовен водач на човечеството.", "Спасител на човечеството." и  "посланик на Бог Тангра", би могъл да попита Бог Тангра и той да му отговори, какво точно е искал да каже чрез Чолака. Макар че, като гледам с какви други картинки ги е омешал Чолака(особено тази озаглавена "FOLK - SKECH...") , май Бог Тангра не е единственото гласче което говори в главата му...

karutzar
Избягахте от темата. На Чоли аз му ги дадох тези фотоси да ги сложи на страницата си. Това, че не знае html програмиране си е негов проблем. Фотосите са от християнска църква от първи век от н.е. АзБукиВедата ми прилича на Глаголица. Не съм специалист по въпроса - за това и питам - знае ли някой каква е азбуката? Ако е наистина глаголица, то Методи я е копирал, а не я е измислил. Питам просто - търся човек, който е специалист, търся компетентно мнение.
Quote
Азис с фалос и някакви безсмислици за ракия, БСП, иврит - скеча не е мой - става въпрос за рекламното лице на БСП - Азис и изборната "хартишка" за гласуване - точно какво трябва да се напипа...До сега на всичките ми запитвания към доста компетентни специалисти съм получил само един отговор. А той гласи, че е форма на Глаголица. При положение, че надписите са от първи век извода е много лесен - Методи е копирал (колко кадърно не мога да кажа - да се изкажат специалистите) Глаголицата от БългАрски източници от първи век.
Естествено чакам още информация от лингвисти и специалисти преди да се направят изводите не само относно азбуката. Защото тази информация ще преобърне сега валидната история.
Църквата наистина е от първи век и е БългАрска колкото и парадоксално да ви звучи. Ще кажа нейното местоположение след като получа достатъчно информация за тези надписи.

А за тези "напипали" червената бюлетина (или "фалоса" на азис) и без чувство за хумор ще им кажа, че такава е действителността - - Второзаконие 14:26 - Никаква мърша да не ядете - ти можеш да я даваш или да я продаваш на гоите (нали за гои са ни считали нас БългАрите?) - - Ракия - Correcting People...
Ziezi, вгледай се добре. Аз самия без да съм компетентен различавам поне 7 глаголически знака.

snaiper

Българска е,от Несебър

karutzar
Amenhotep, прави ли ти впечатление на къде сочат свастиките от дясната страна на графиката, и започвайки от християнската, минавайки през индийската, до еврейската - всички са лунни религии - "Дясната страна на Мрака". Хопи индианците обаче са "Слънчеви" - такива, каквито са били нашите предци.
Забележете посоката, която сочи свастиката на БългАрската църква от първи век - привидно "християнска" си остава Слънчева...

Тракиец
Прилича ми на руническа писменост.Това намерих- Таблица представяща руническата писменост на древните българи
има я на Сайт на Багатур Варна

HARPH
Въпросната църквица е от Етиопия, и няма указания за датировката й Как се е появило указанието първи век с.х.Huh

http://www.travel-images.com/photo-ethiopia165.html


файл : ethiopia165.jpg
: Lalibela, Amhara region, Ethiopia
: Bet Maryam rock-hewn church - swastika window - photo by M.Torres
this image is part of Travel-Images.com
this image is copyrighted work and its use is only allowed once publishing rights are paid

karutzar
HARPH, Снимката е от църква от първи век, свастиката е прозорец на църквата, но църквата не се намира в Lalibela, Amhara region, Ethiopia. Това ти го гарантирам 100%. За сега хинт няма да давам - чакам още едно компетентно мнение. Обещавам да публикувам резултатите в този форум.
Тракиец, дай линк на въпросния сайт

Тракиец
Мога да предположа също ,че това може да е плочата о времето на траките
кояо се крие осърдно от   гръцките историци. По отношение на глаголицата и неиното тълкуване смятам Старозагореца Танйо Танев като един от най сполучливия и изследовател.

karutzar
Тракиец, за Танйо Танев в гуугъла не намерих нищо. Но за Таньо Танев има няколко хора с това име. Намерих един от Стара Загора, за съжаление е починал - http://vpametna.com/tanev/ Когато говорим за траките и бългАрите говорим за едно и също нещо - наименованията са различни. В момента когато се спомене БългАрин веднага се асоциира с Рода Дуло.  А има много БългАрски Родове през времето и географията. Във файла runi.pdf става въпрос за знаци и астрологически знаци, а не за АзБукиВеди, но несъмнено в него има много ценно инфо.
Плочата не се крие - изложена е публично и всеки може да я види. Когато става въпрос за АзБукиВеди - има две - Глаголицата (сегашното и наименование - има и първично име - ще се каже и открие когато дойде времето за това) и Санскрит. Първата е Слънчева, втората - Лунна.  Последния, който е владеел до съвършенство Санскрита е Гаутама Буда. След него Санскрита е изопачен и в момента в него няма никакво съкровено знание. По същия начин е била изопачена и Глаголицата от Методи. Историческия термин на това изопачаване е "Вторично затъпяване". Резултат е от стреса при "Преселение на народите".

Тракиец
Споделям обща информация в която не съм се задълбочавал. Но когато  се говори за Слънчевата Глаголица трябва да се споменава и древното учение по Тракийските  земи а то е Кирилиянството появило се много преди  Елените.До колкото ми е известно Слънчевата Глаголица е разкодирана и май съвпадаше със  Санскрит.Значението и подредбата на знаците и тяхната номерация съвпада със Слънчевия календар.
 За мен е по важно това.
http://www.institutet-science.com/bg/dictb.php
http://www.institutet-science.com/bg/gradeshnitzab.php
http://www.institutet-science.com/bg/introb.php

 Някои от смисловите значения се препокриват и в трите направления.

karutzar
Тракиец,  говориш за Санскрит по времето на Арийците в Индия. И много правилно отбелязваш, че този санскрит и Слънчевата Глаголица са едно и също.  78 букви, всяка със значение на
1. Буква
2. Бог (дух, йерархия)
3. Дума, понятие
4. Музикална нота
5.  Движение
(да не ги изброявам всичките)
Има 1-2 лада (макама), много от тях се свирят в БългАрския фолклор, повечето в Индия, Близкия изток. Само 5 от тях (мажор, минор, дорийски, лидийски, фригийски) се свирят в съвремена Гърция. А западноевропейската музика използва само 2 - мажор и минор.
Въобще не си правя илюзии, че днешните (пък и старите) гърци са си измислили азбуката и ладовете. Просто са ги взели на готово от Тракийците/БългАри живеещи там.
Съвременния санскрит (подобно на Методиевата Глаголица) е обезобразен и изкривен. И лунен по своята същност.

Тракиец
 Гърците са варварите на нашата  Тракийска земя тъй ,че те са копирвали по своему знанията ни няма значение .
 Възстановяването на номерацията и връщането на всички премахнати букви в  БългАрската АзБуКа смятам ,че е основна задача за едно бъдещо национално отговорно
правителство на Атака.По този начин ще се  възстанови хармонизацията и вибрационно
резонансни чистоти заложени при създаването и с тези на заобикалящия ни космос.
 Единствено БългАрската писменост е ориентирана и синхронизирана със Слънчевият календар.

karutzar
Quote
А има още е дна писменност съставена от скрижали те това нямат нищо и с библеиското и с ... Неиния корен е и пак на земята на Траките * и малко преди тях*.
Тракиец, и Египет бих добавил. И на едно място в Ирак (това място, което го търсеше и до ден днешен го търси храсталакофф и пасмина).
Да се уточним. БългАри и Траки означават едно и също нещо. Дуло е само един от родовете БългАрски. (ма това май че съм го написал преди)
Християнския Кръст е Свастика в Стагнация. И не може да бъде другояче - става въпрос за Мрака на невежеството на епохата Риби - - най-перверзната зодия от целия Зодиак. Свастиката изобразява Зодиака в движение. Обърнатата Свастика изобразява ретроградни (връщащи се назад) планети + лунните възли - те винаги се движат ретроградно. Такава Свастика сложи като символ Хитлер - резултата го видяхме... Very Happy  В лунните възли е концентрирана кармата (делата) - там е и робството.
Това робство е изобразено нагледно с християнския Кръст. За същото Робство говори и Аполоний Тиански (чийто думи "светите отци" насила сложиха в устата на лечителя Йошуа).
Просветителското движение от БългАрското Възраждане ще се повтори отново много скоро (този път Плутон не е в любопитния Стрелец а в методичния Козирог) и ще се върнат не само забравените букви, но и забравеното Знание.  Ще имаме и пряка връзка с нашите братя от целия свят - Коптите в Египет, християните Николаити в Ирак - да не ги изброявам всичките.
Quote
Възтановяването на номерацията и връщането на всички премахнати бухви в  БългАрската АзБуКа смятам ,че е основна задача за едно бъдещо национлно отговорно правителство на Атака.
Малко ме съмнява дали Атака ще направи нещо по въпроса. Доста са там, които четат библията като детска книжка. А там е написано, че Безхитростния вярва на всяка дума. Християнството (поне в този му завършен вид) е Религия на Робството. Абсолютно съм уверен, че убедените християни в този форум ще се нахвърлят върху думите ми с Тезата за Вярата.
На тях бих им отговорил с думите на техния идол - Христос:
Ако ще следвате Христос - следвайте го във всичко. Продайте цялото си имущество, раздайте го на бедните и бездомните, и Станете като Христос. Той самия никога Нищо не е притежавал (говоря за материални неща - не за духовни).  Бъдете като Христос не само на думи, но и на дела. Разпространявайте Учението Му така, както Той Го е правил - беден, смирен, съчувстващ и разбиращ ХОРската болка, помагащ на низшите (не само духом), бездомен, Аскет.
Има такива Християни (и аз дълбоко Ги уважавам) - Аскетите Копти в Египет, Сирия, Ливан; Християните Аскети Николаити в Ирак, има и на други места - не желая да ги изброявам всичките. Има и не само в Йордания, Иран и Индия - има ги на много места.
Ето - Виждате ли? Не "плюя" Християнството, а се отвращавам в Лицемерието в него, в Невежеството.
И не ми говорете за Любов, защото не знаете какво означава това. Тя (Любовта) се състои в Даване. В Даване на всичко без остатък. И с нея идва и Щастието.
Но това е вече друга тема...
Logged
tcholi_boli
Administrator
Hero Member
*****
Posts: 5838


View Profile Email
« Reply #1 on: May 04, 2008, 05:53:20 PM »

ПРАВЯ ПРЕПЕЧАТ ОТ ЕДНА ДИСКУСИЯ !

http://www.vestnikataka.com/forum/index.php?PHPSESSID=069aa8112983cacd6690f4f63377027c&topic=11772.30

--
--
karutzar
Newbie

 Неактивен

Публикации: 44

   Re: Знае ли някой каква е тази азбука?
« Отговор #34 -: 04 май 2008, 09:09:08 » 

--------------------------------------------------------------------------------
Терес, БлагоДарско за линковете. Те просто доказват моите предположения - Кирил и Методи (които са нито славяни, нито БългАри) изопачават Глаголицата до неузнаваемост и налагат кирилската азбука по "църковни" съображения. С други думи - нищо свято да не остане в БългАрия.
Тук ще си позволя някои цитати от интервюто на проф. Асен Чилингиров:


Цитат
Готите са гети, следователно траки. Същите след ІV век се наричат мизи и българи в редица исторически източници.


Цитат
Става дума за коренното население на Балканския полуостров, което в мнозинството си е стояло все тук. Не е изтребвано, не е изчезвало, за да стане основа за други народи, а тук да бъде подменено с друго.


Цитат
На последната му страница са отбелязани данните за автора на трактата, според Св. Йероним "произлизащ от благороден скитски род", живял през ІV век в днешна Добруджа и написал труда си на своя език и писмени знаци от една азбука, която е предадена изцяло. Тя не е нищо друго, освен т. нар. глаголица! Св. Йероним не само горещо препоръчва нейното узаконяване при употребата на богослужебни книги, но и я разпространява из родната си Далмация, където тя се използва чак до ХVІІІ век.


Цитат
Излиза, според автора на трактата, че народът, който авторът разбира под това название, от векове е ползвал в превод на своя език и написан с глаголическа азбука цялата литература за извършване на християнско богослужение заедно със Стария Завет, преведен дори преди той да е преведен на латински.


Цитат
Защото отдавна съществуващите богослужебни книги за местните християни, заедно с езика, на който са написани, са били анатемосани от римокатолическата църква и цариградската патриаршия.


Цитат
Значи като се говори за "траки", "скити", "гети", "готи", "мизи" и "българи", трябва да се разбира едно и също древно население на Балканите, чието основно ядро от хилядолетия все си е тук!


Цитат
От друга страна, употреба на азбуката на Етикус откриваме най-изненадващо на места в Европа, намиращи се тъкмо според сведението на Храбан право на запад от долното течение на Дунав по посока на германските райони. Така ние сме намерили цял свод на едно от помещенията на много стара черква близо до гр. Инсбрук, изписан със съвсем подобни на Етикусовите глаголически букви.


Цитат
Когато четем съчинението на Етикус, много силно впечатление ни прави следното: в първата, философска част на труда си, като говори за божественото творчество, той поддържа (с. 9 от изданието на текста от Вутке), че дяволът е първото създание на бога, а донякъде под влиянието на индийския мислител от І век от н.е. Ярха(с) приема господството на несправедливостта и злото в света. Тия места от произведението на Етикус звучат съвсем като тезите на по-късното българско богомилство. Това ще проличи фактически, когато представим самия текст. Той съдържа и една космология за мястото и движението на слънцето и луната и разположението на другите небесни тела към тях, която също откриваме по-късно в богомилските митове. Богомилството е славянобългарската балканска ревизия на християнството, така, както дошлите начело с Улфила готи на Балканите намираха откровение според духовната си нагласа в арианството.


Цитат
поред Тома има само едни истински глаголически писмена – Йеронимовите, и ако впоследствие са се явили други, Кирило-Методиевите, то те не могат да бъдат приемани като глаголически, въпреки еднаквостта, а като подобните на тях готски.


Цитат
ПЪРВАТА В СВЕТА ГРАМАТИКА,   “Граматическо изкуство, подредено в осем части”. 
Чак след внасянето, т.е допълването на гръцката азбука с шест букви, на първо време без фонетична стойност, които закръглят числовата система на гръцката азбука, от страна на Дионис Тракиецът, гърците са могли да запишат всяко едно число. Буквите, които българинът Дионис е измислил и подарил на гърците са: ипсилон, фърт, хер, пси, омега и саби, т.е. “аз”. 
Тракиецът Залмоксис, който според Херодот е живял векове преди Питагор, оставил след себе си тайни (херметични) знания. Гърците обаче така са извъртели нещата още по време на Херодот, че са твърдели, че Залмоксис бил слуга(!?) на Питагор. Разбира се, че Бащата на историята не им е повярвал и най-открито им се присмива. Точно така стоят нещата и с азбуките, писмеността и числата.   Затова с пълно право можем да кажем, че най-голямата част от онова духовно наследство, залегнало в основите на европейската цивилизация, което се приписва на “древните” и “културни” гърци/елини всъщност е трако-бръгийско. Това ще рече - българско! 
Наша задача и дълг към предците е да си върнем отнетото, възкресявайки истината за България и за Европа. 

И така, БългАрското Християнство е било обявено за ерес.  И Константин-Кирил и брат му Методи (и двамата "послушници" на Магнаурската школа) се заели да поправят работите и да вкарат "стадото" офце в правия път.  Дали Методи е знаел истинската и неподправена глаголица? Моят (некомпетентен) извод е - Не!
Оригиналът на таци глаголица можете да видите от снимките в предните постове.  А те са БългАрски!
След няколко дни ще ви кажа къде се намират...
 
  Активен 
 
Тракиец
Newbie

 Неактивен

Публикации: 43

  Re: Знае ли някой каква е тази азбука?
« Отговор #35 -: 04 май 2008, 09:09:01 » 

--------------------------------------------------------------------------------
Едино предложение за сравнителен интегративен /нелинеен /-подход/мисъл/

Цитат на: karutzar в 29 април 2008, 09:09:37

http://www.institutet-science.com/bg/discovb.php

http://balhara.selfip.org/e107_plugins/content/content.php?content.8

+Слънчевата Глаголица

=самопознание в движение.

Посоката на завъртане на електрона /спиновото завъртане/определя квантово ентропийното поле/торсиално/,а от там свиването или разширяването на и в
космическите вакум структури = на  характерното моментно състояние на  всеки материален  и нематериален обект. Съвкупноста от структурно образуващите го числа е винаги = на 1. До тук толкоз.


  Активен 
 
han asparuh
Hero Member

 Активен

Публикации: 2468

  Re: Знае ли някой каква е тази азбука?
« Отговор #36 -: 04 май 2008, 09:09:14 » 

--------------------------------------------------------------------------------
Не виждам защо трябва да се отдава особенно значение на единичен надпис  и да се правят най-фантастични трактовки. Има някои знаци от гръцкото писмо а останалите са уникални. Това е един от множеството опити по онова време да се състави фонетична славянска азбука. Или е просто тайнопис  със знаци значението на които е било известно само на създателя им.
 
  Активен 
 
Тракиец
Newbie

 Неактивен

Публикации: 43

  Re: Знае ли някой каква е тази азбука?
« Отговор #37 -: 04 май 2008, 12:12:34 » 

--------------------------------------------------------------------------------
Цитат на: han asparuh в 04 май 2008, 09:09:14
Не виждам защо трябва да се отдава особенно значение на единичен надпис  и да се правят най-фантастични трактовки. Има някои знаци от гръцкото писмо а останалите са уникални. Това е един от множеството опити по онова време да се състави фонетична славянска азбука. Или е просто тайнопис  със знаци значението на които е било известно само на създателя им.

А въобще не става дума за плочата просто сие игра.А гръцък не същества.

 Що не смениш хана на кана ,че да звучи по нашему.
 
  Активен 
 
_Ciganin_
Jr. Member

 Активен

Публикации: 70


  Re: Знае ли някой каква е тази азбука?
« Отговор #38 -: 04 май 2008, 14:02:04 » 

--------------------------------------------------------------------------------
недеи 4е пак 6те нервира6 на6ия арииски бял хан и после 6те ти каже 4е е дописник в вестник Атака а ти си само един непросветен изследователSmiley 
 
---
---

KLUB

http://www.stefan-tcholakov.com/forum/index.php?topic=174.0

STEFAN D-R D TCHOLAKOV-SVERIGE
Logged
tcholi_boli
Administrator
Hero Member
*****
Posts: 5838


View Profile Email
« Reply #2 on: May 04, 2008, 07:18:54 PM »


BULGARIA-ПРАВЯ ПРЕПЕЧАТ ОТ ЕДНА ДИСКУСИЯ !

--
<a href=http://www.network54.com/Forum/193756/thread/1176241125/>НАТИСНИ ТУК-http://www.network54.com/Forum/193756/thread/1176241125/<a/href>
--
--
<
img src=
http://www.n-tv.de/img/774932_src_path28.biQQ.jpg
>

--


http://www.vestnikataka.com/forum/index.php?PHPSESSID=069aa8112983cacd6690f4f63377027c&topic=11772.30


http://www.vestnikataka.com/forum/index.php?PHPSESSID=069aa8112983cacd6690f4f63377027c&topic=11772.30

--
--

Microsoft обърна гръб на Yahoo

http://pazari.dnevnik.bg/show/492168/?storyid=492168&p=0#addcommenthttp://pazari.dnevnik.bg/lib/showimg.php?filename=zx500_492169.jpg

-
http://clubs.dir.bg/postlist.php?Cat=114&Board=aeckozl&page=0&view=collapsed&sb=5

-
http://www.capital.bg/show.php?storyid=491396&p=0#addcomment
-

http://www.mediapool.bg/show/?storyid=138611&srcpos=6#msgs

--
-
[image]http://www.stefan-tcholakov.com/pic/5968.JPG[/image]

[image]http://www.stefan-tcholakov.com/pic/5963.jpg[/image]

[image]http://www.stefan-tcholakov.com/pic/5969.JPG[/image]

-
-

Едино предложение за сравнителен интегративен /нелинеен /-подход/мисъл/

Цитат на: karutzar в 29 април 2008, 09:09:37

http://www.institutet-science.com/bg/discovb.php

http://balhara.selfip.org/e107_plugins/content/content.php?content.8

http://www.institutet-science.com/bg/discovb.php

http://balhara.selfip.org/e107_plugins/content/content.php?content.8

--
--
http://www.mediapool.bg/show/?storyid=138613&srcpos=4

http://www.capital.bg/show.php?storyid=491396&p=0#addcomment
---
---

KLUB

http://www.stefan-tcholakov.com/forum/index.php?topic=174.0

http://www.stefan-tcholakov.com/forum/index.php?topic=174.0

-

http://www.capital.bg/show.php?storyid=263886


http://www.capital.bg/show.php?storyid=263886

STEFAN D-R D TCHOLAKOV-SVERIGE

Logged
karutzar
Guest
« Reply #3 on: May 08, 2008, 10:21:02 AM »

http://www.vestnikataka.com/forum/index.php/topic,10181.msg222146.html#msg222146
Logged
karutzar
Guest
« Reply #4 on: May 08, 2008, 05:40:59 PM »

http://www.vestnikataka.com/forum/index.php/topic,11788.0.html
Logged
tcholi_boli
Administrator
Hero Member
*****
Posts: 5838


View Profile Email
« Reply #5 on: May 10, 2008, 03:05:01 PM »

К
А
Р
У

ЦАРЮ , ОБЪРНИ ВНИМАНИЕ НА ТЕЛЕВИЗИОННОТО ИНТЕРВЮ СЕКВЕЦИЯ - ИЗРЯЗКА !

ЧОЛИ

--
--


Признати са правата на Сакскобургготски върху чифлика "Кричим"
9 Май 2008

http://www.mediapool.bg/show/?storyid=138755&srcpos=6&p=3#msgs

http://www.mediapool.bg/show/?storyid=138755&srcpos=6&p=3#msgs


 
Пловдивският административен съд обяви за нищожен отказа на областния управител Тодор Петков да предаде на Симеон Сакскобургготски и сестра му Мария Луиза бивш царски дворед "Кричим", строен по времето на цар Фердинанд, стана ясно в петък от публикуваното на сайта на съда решение.

[image]http://www.mediapool.bg/photo/l_138757.jpg[/image]

[image]http://www.chabad-bulgaria.org/images/opening2.jpg[/image]


Областната управа е осъдена да заплати разходите по делото в размер на 2 010 лв., представляващи деловодни разноски и адвокатско възнаграждение. Решението подлежи на обжалване пред Върховния административен съд (ВАС) в 14-дневен срок от съобщаването на страните за неговото изготвяне.

Петков не е имал правомощието да решава, тъй като имотът е публична държавна собственост и е в компетенциите на министъра на регионалното развитие и благоустройството. Тодор Петков беше мотивирал отказа си на първо място с това, че не можела да бъде направена т. нар. идентификация на сградите и земята.

--
--


ЕТО ГО:НЯМАЛ НИКАКВИ ИМУЩЕСТВЕНИ ПРЕТЕНЦИИ
Автор:  Hari

http://www.mediapool.bg/forum/popmsg.php?msgid=686607


http://www.mediapool.bg/forum/popmsg.php?msgid=686607

Получено на:  10 Май 2008 09:13

http://www.youtube.com/watch?v=jLcx9uGWjho

http://www.youtube.com/watch?v=jLcx9uGWjho

...към България
Защо е дошъл в България - мисля че е ясно.За 800 дни ще подобри живота на българите?
Не,ще "си" прибере "собствеността" от тази жалка държавица,съсипана от неговия дядо (изгонен!) и от баща МУ (виновник за бомбандировките на София ( и за мн други неща)

[image]http://i.ytimg.com/vi/Jblt0nmu55o/default.jpg[/image]

[image]http://www.chabad-bulgaria.org/images/opening2.jpg[/image]-

http://i.ytimg.com/vi/Jblt0nmu55o/default.jpg


--
--

Пълномощникът на Симеон Сакскобургготски адвокат Ели Христова представи по време на делото 90 документа извън нотариалните актове - скици и снимки от 30-те и 40-те години, както и описи на постройките и имуществото при одържавяването, които според нея доказват, че исканият имот е идентичен с одържавения през 1947. Освен това съдът уважи искането за тройна техническа експертиза със същата цел. Според юристи голямото количество събрани материали в делото ще улеснят министъра на регионалното развитие да вземе решението си.

Царската фамилия претендира за постройки с площ 2 371 кв. м и 370 дка земеделска земя.


--
--

KOPI

STEFAN D-R D TCHOLAKOV

10 MAJ 2008
SVERIGE
Logged
karutzar
Guest
« Reply #6 on: May 13, 2008, 11:14:10 AM »

http://www.vestnikataka.com/forum/index.php/topic,11772.msg222900.html#msg222900

http://dabeda.net/index.php?option=com_content&task=view&id=5947&Itemid=47

Екип от германски археолози твърди, че е открил руините на двореца на легендарната Савска царица, съобщи в комюнике Хамбургският университет, цитиран от агенция "Франс прес". Останките от палата, датиращ от 10-и век преди Христа, са били открити в района на етиопския град Аксум под руините на дворец на християнски цар. Предполага се, че той е бил разрушен от Менелик, син на Савската царица и израелския цар Соломон.

Менелик го построява отново, като го ориентира по посока на звездата Сириус, на която бил поклонник. Разкопките в Аксум са започнати през 1999 г. с цел да се установи произходът на Етиопия и на Етиопската православна църква.
Според преданията потомци на Соломон и Савската царица са основали етиопската еврейска общност.

Не зная защо го представят сега за новина. Това се знае от доста отдавна. Но чак сега се "промъква" в българските медии.

За връзката между Египет, Траките, и Етиопия говори още и Омир в неговата Илиада.
Тези публикувани от мен тук в този форум таблети са от Аксум. И това е (вече абсолютно доказано) Глаголица! Коптите в Египет също я имат - абсолютно същите букви. Същата Глаголица използват и българите Николаити в Ирак. Кирил и Методи ( Laughing и брат му  Grin) или не са знаели, или толкова са им казали в византийската Магнаурска школа. Методиевата глаголица е ПРОФАНИЗИРАНО копие на тук посочения оригинал.
В момента чакам превода на надписите. След като го получа ще го публикувам и тук.

http://www.vestnikataka.com/forum/index.php/topic,11772.msg223155.html#msg223155

Веднага щом го получа текста ще го постна тук.
За пръв път за Аксум прочетох през 1996 от една книга на английски пътешественик. Прочетох я на един дъх (на английски) и ми спря сърцето. Имаше и тези снимки от Глаголицата. Тогава в нета нямаше въобще никакво инфо за Етиопия и Аксум. В никои туристически журнали не се споменаваше нищо относно Аксум (от това, което съм ровил в библиотеката на Хелсинки). С времето информацията за загубения и намерен "Божи завет" в Аксум ставаше повече и повече. Оказа се, че Йерусалем (библейски) се намира на съвсем друго място, а не на сегашното си географско място. Harph много точно се изказа по този въпрос в друга тема от форума.
При строежа на християнските църкви не се изисква да бъдат "насочени" към звездата Сириус - така, както са Египетските Пирамиди. Но тази в Аксум е построена точно по Египетските стандарти.
Библията казва много малко за "изчезването" на божия завет - ковчега. Самата Тора е написана след "завръщането от Вавилонския плен", за който имам доста съмнения дали изобщо се е състоял. Но фактите са факти. Изгубените 10 племена са фантасмагория и като смисъл означават нещо съвсем друго. Така както и Соломон и неговия величествен Храм. Който никога не е бил в Йерусалим (поне не на днешното място), а в Йерусалем (чийто локация Моссад търсят неистово).

Ето тук е завета. Само един негов пазител може веднъж в годината (по време на лятното слънцестоене) да влезе и то само в мрак. Този служител, който е в момента е по-млад. Беше "обучаван" от вече починалия стар служител, чиято снимка бях видял във въпросната книга.
Връзката между Българите (Траки) и Етиопия е много добре описана от Омир - става въпрос за Братята Етиопци и Троянската война.
По-долу ви давам някои фотоси за размисъл:

Тракиец, забележи краските и орнаментите на копската шатра. Коптите са стари БълГАРИ и в днешно време управляват цялото културно наследство в Египет. Без тяхно разрешение никой не може да припари не само до пирамидите. Християнството в Аксум е коптско - истинско и неподправено - както и на Николаитите в Ирак.

Чоли, можеш ли да ги запазиш тези фотоси в твоя сайт, защото домейна на който съм ги качил нещо не е много стабилен и понякога фотосите не се отварят.
Благодаря ти предварително
Logged
karutzar
Guest
« Reply #7 on: May 13, 2008, 11:16:57 AM »

Даже ще ти дам директните линкове за сваляне:

http://m.domaindlx.com/karutzar/STORAGE/Pray.jpeg
http://m.domaindlx.com/karutzar/STORAGE/Slabs%20of%20stone%20with%20ancient%20writing%20at%20Yeha.jpg
http://m.domaindlx.com/karutzar/STORAGE/Sabaean%20script%20from%20a%20200%20BC%20building%20in%20the%20desert.jpg
http://m.domaindlx.com/karutzar/STORAGE/minilikII_2.gif
http://m.domaindlx.com/karutzar/STORAGE/Lalibele%20rock-hewn%20church.jpg
http://m.domaindlx.com/karutzar/STORAGE/lali21.jpg
http://m.domaindlx.com/karutzar/STORAGE/karnak_Obelisks.jpg
http://m.domaindlx.com/karutzar/STORAGE/Dendera_Zodiac.jpg
http://m.domaindlx.com/karutzar/STORAGE/coptic_tent.jpg
http://m.domaindlx.com/karutzar/STORAGE/coin1_3.gif
http://m.domaindlx.com/karutzar/STORAGE/coin1_1.gif
http://m.domaindlx.com/karutzar/STORAGE/Carved%20cross%20in%20the%20wall%20of%20the%20palace%20of%20Kuskuam.jpg
http://m.domaindlx.com/karutzar/STORAGE/Axum_07.jpg
http://m.domaindlx.com/karutzar/STORAGE/Axum,%20chapel%20with%20the%20'arc%20of%20covenant.jpg
http://m.domaindlx.com/karutzar/STORAGE/Axum%20svastika.jpg
http://m.domaindlx.com/karutzar/STORAGE/old%20pyramid%20at%20Sakkar.jpg
http://m.domaindlx.com/karutzar/STORAGE/svastika33.jpg
http://m.domaindlx.com/karutzar/STORAGE/yena03.jpg
http://m.domaindlx.com/karutzar/STORAGE/Head%20of%20a%20lion%20in%20the%20rocks%20above%20Yeha.jpg
Logged
tcholi_boli
Administrator
Hero Member
*****
Posts: 5838


View Profile Email
« Reply #8 on: May 13, 2008, 12:00:01 PM »

Кару-Царю,

нито една от горните снимки не се отваря от това место !

Изпрати ми ги по електронната поща !

Чоли

-
-
ИНТЕРНЕТ БОРБА - 2008
-

ДРАГИ КАРУ-ЦАРЮ,

http://karutzar.blogspot.com/

<a href=http://karutzar.blogspot.com/>НАТИСНИ-ТУК-http://karutzar.blogspot.com/<a/href>

http://bp2.blogger.com/_-UoPqbrfTlI/R67HPh-ov3I/AAAAAAAAABU/pAqRTAEVnM4/S220/Eye.jpg[/image]http://karutzar.blogspot.com/][image]http://bp2.blogger.com/_-UoPqbrfTlI/R67HPh-ov3I/AAAAAAAAABU/pAqRTAEVnM4/S220/Eye.jpg[/image]http://karutzar.blogspot.com/


http://karutzar.blogspot.com/

-
http://bp2.blogger.com/_-UoPqbrfTlI/R67HPh-ov3I/AAAAAAAAABU/pAqRTAEVnM4/S220/Eye.jpg


<img src=http://bp2.blogger.com/_-UoPqbrfTlI/R67HPh-ov3I/AAAAAAAAABU/pAqRTAEVnM4/S220/Eye.jpg>[image]http://bp2.blogger.com/_-UoPqbrfTlI/R67HPh-ov3I/AAAAAAAAABU/pAqRTAEVnM4/S220/Eye.jpg[/image]

-

<a href=http://karutzar.blogspot.com/>НАТИСНИ-ТУК-[image]http://bp2.blogger.com/_-UoPqbrfTlI/R67HPh-ov3I/AAAAAAAAABU/pAqRTAEVnM4/S220/Eye.jpg[/image]http://karutzar.blogspot.com/<a/href>


ДНЕС ВЛЕЗНАХ В ЕДНА ОТ МОЙТЕ СТРАНИЦИ, САМО ЧЕ НА ДРУГО МЕСТО И ОТКРИХ НЕЩО ИНТЕРЕСНО, КОЕТО ПРИ МЕН В ДОМА МИ НА КОМПЮТЪРА НЕ СЕ ОТКРИВА. ОПИТАЙ СЕ ТИ ДА ВИДИШ ДАЛИ ГИ ИМА ТЕЗИ СНИМКИ ДЕТО СЪМ ГИ НАПРАВИЛ, НО ТИ МОЖЕ ПЪРВО ДА ОТВОРИШ СЛЕДВАЩАТА СТРАНИЦА.

ТЯ НЕ Е ОТ МЕН, АЗ САМО СЪМ Я ПРЕКОПИРАЛ, НО ТИ НЕ СИ ВЛИЗАЛ ТАМ ОКОЛО ТЕЗИ СТРАНИЦИ, ЗА ДА ЗАБЕЛЕЖИШ СУМА СКЕЧ ФОТОГРАФИИ ..... И ТАМ СЪМ НЯКЪДЕ АЗ В ТОВА СЪЧЕТАНИЕ, КОЕТО ПРЕДСТАВЯМ СЕГА, МАКАР НА  ДРУГО МЕСТО ДА СЪМ ВИЖДАЛ ТАЗИ СНИМКА, КОЯТО ДЪРЖА ВЕСТНИК "РЕБЕЛ-ВЪЗТАНИК" НА МЛАДИТЕ ЛЕВИЧАРИ ОТ ШВЕЦИЯ. НЕ Е ВАЖНО КОЙ СЕ ТЕ ! ВАЖНОТО Е ДА СА ВЪЗСТАНИЦИ, МАКАР И НА ПРИКАЗКИ !

http://www.stefan-tcholakov.com/index.php?year=2008&id=6027&p=artiklarse&title=Posted+on+Mar+8%2C+2008%2C+11%3A30+AM

-

http://www.stefan-tcholakov.com/index.php?year=2008&id=6027&p=artiklarse&title=Posted+on+Mar+8%2C+2008%2C+11%3A30+AM

-

<a href=http://www.stefan-tcholakov.com/index.php?year=2008&id=6027&p=artiklarse&title=Posted+on+Mar+8%2C+2008%2C+11%3A30+AM>НАТИСНИ-ТУК-http://www.stefan-tcholakov.com/index.php?year=2008&id=6027&p=artiklarse&title=Posted+on+Mar+8%2C+2008%2C+11%3A30+AM<a/href>

-
-


http://www.nkusa.org/images/flag-ani.gif


<img src=http://www.nkusa.org/images/flag-ani.gif>[image]http://www.nkusa.org/images/flag-ani.gif[/image]

-
-

http://www.stefan-tcholakov.com/pic/6176.JPG


<img src=http://www.stefan-tcholakov.com/pic/6176.JPG>[image]http://www.stefan-tcholakov.com/pic/6176.JPG[/image]

-

http://www.stefan-tcholakov.com/pic/6179.JPG


<img src=http://www.stefan-tcholakov.com/pic/6179.JPG>[image]http://www.stefan-tcholakov.com/pic/6179.JPG[/image]


-

http://www.stefan-tcholakov.com/pic/6180.JPG


<img src=http://www.stefan-tcholakov.com/pic/6180.JPG>[image]http://www.stefan-tcholakov.com/pic/6180.JPG[/image]

-

ИНАЧЕ ТИ ИЗПРАЩАМ ЕДИН СНИМКОВ РАЗКАЗ ОТ ЕДНО ПОСЕЩЕНИЕ НА ЕДИН КУЛТУРЕН РЕЗЕРВАТ - КОРЬО БЛИЗКО ДО ГРАД ВЕКШЬО !

http://www.stefan-tcholakov.com/index.php?year=KORRЦ&p=sweden&title=PROMENAD+-+1+-+KORR%D6+-+08.05.2008

-

<a href=http://www.stefan-tcholakov.com/index.php?year=KORRЦ&p=sweden&title=PROMENAD+-+1+-+KORR%D6+-+08.05.2008>НАТИСНИ-ТУК-http://www.stefan-tcholakov.com/index.php?year=KORRЦ&p=sweden&title=PROMENAD+-+1+-+KORR%D6+-+08.05.2008<a/href>

-

http://www.stefan-tcholakov.com/index.php?year=KORRЦ&p=sweden&title=PROMENAD+-+1+-+KORR%D6+-+08.05.2008

БЛАГОДАРЯ ЗА ВНИМАНИЕТО !

СТЕФАН Д-Р Д ЧОЛАКОВ

12 МАЙ 2008
ШВЕЦИЯ

Logged
karutzar
Guest
« Reply #9 on: May 13, 2008, 01:24:12 PM »

Провери си мейла. Току-що ти изпратих всичките фотоси зипирани. Качи ги в някоя папка на твоят сайт и ми дай адресите.
http://karutzar.blogspot.com/2008/05/best-wishes-for-your-mother.html
Logged
tcholi_boli
Administrator
Hero Member
*****
Posts: 5838


View Profile Email
« Reply #10 on: May 13, 2008, 01:28:04 PM »

http://www.stefan-tcholakov.com/pic/6180.JPG


<img src=http://www.stefan-tcholakov.com/pic/6180.JPG>[image]http://www.stefan-tcholakov.com/pic/6180.JPG[/image]
Logged
tcholi_boli
Administrator
Hero Member
*****
Posts: 5838


View Profile Email
« Reply #11 on: May 14, 2008, 07:46:09 AM »

Драги Кару - Царю,

този след обяд приверечер по пладне, посетих един кафе интернет клуб и там отворих тази статия и знаеш ли какво открих за това место ...

ГОРНИТЕ СНИМКИ ДЕТО СИ СЛОЖИЛ ЗА ЮДЕЙСКИЯ ПРЕСТЪПЕН СВЯТ НЕ СЕ ОТВАРЯТ ПРИ МЕН ТУКА В ДОМА МИ В ДОМАШНИЯТ КОМПЮТЕР НА КОЙТО СЕДЯ СЕГА И ПИША.

ТАМ НА ОНОВА МЕСТО ТРЯБВА ДА ВНАСЯМ КОД, ЗА ВЛЕЗНА В СТРАНИЦАТА И ОТ ТАМ ДА ТИ ОТГОВОРЯ, НО МИ Е ПО-ЛЕСНО ОТ ТУКА ДА ТИ ОБЯСНЯ ТЕЗИ НЕЩА.

Горните снимки не се отвярят при мен в моят дом !

По същия начин може да се обясни, защо изпратените поредица от снимки - АДРЕСИ НА СНИМКИ, в другата статия не могат да се отворят.

Когато ми изпрати снимките в Зип, приех го но пак неможаха да се отворят неща и те тука са по друг начин показани.

Когато отворих същият този Зип на другото интерент место, там пристигнаха като страница, която може да се превърне в интернет страница до колкото малко имам познание в тази област ...

С това се затвърдява позицията, че мен ме атакуват от всички посоки, за да немога да правя контакти с хората по света и да се пречи да обменяме информация.

Толкова за сега. Ще очаквам да ми зипратиш снимките по обикновения начин, защото тези снимки, който сега ги видят трябва да ги копирам и да ги прехвърлям на дискове, а в тези места има компликация при този обмен и няма да ти го обяснявам в какво се състой. Ще се опитам да обработя нещата, но за сега немога да дам отговор !

Свой  и Удри !

Стефан д-р Д Чолаков

13 май 2008
Швеция
Logged
Norman
Guest
« Reply #12 on: May 14, 2008, 09:01:31 AM »

А това тука какво е ; личен сайт ли е, блог ли на д-р Чолаков, поне да знам къде съм попаднал, къде се намирам, ъв чие пространство съм !?
Logged
karutzar
Guest
« Reply #13 on: May 14, 2008, 03:19:48 PM »

Чоли, антивирусната ти програма не ти позволява да отвориш файла - той си е на твоя компютър.
Logged
tcholi_boli
Administrator
Hero Member
*****
Posts: 5838


View Profile Email
« Reply #14 on: May 14, 2008, 09:01:58 PM »

ДО      ПРЕДСЕДАТЕЛ НАРОДНО СЪБРАНИЕ
                                                                                ПРЕЗИДЕНТ
                                                                                МИНИСТЪР ПРЕДСЕДАТЕЛ
                                                                                ОБЩЕСТВЕНИ МЕДИИ   
                                                                                БЪЛГАРИЯ

       Другари !!!

       НИЕ, пенсионерите от България от години сме подложени на геноцид при понасяне грешките на управление, злоупотребяващите в безпрецедентно забогатяване на корупционна среда и социално напрежение в неразбиране. Определените пенсии от 2000 година трайно се обезценяват от инфлацията  като стигат до ръба на оцеляване на социално противопоставяне.

       Съществуващата средна класа през последните осемнадесет години беше унищожена при злоупотреба с права и народа поставен в унизително положение.  Последователно гражданите бяха ограбени: -труда, чрез пристрастната приватизация, -спестяванията, чрез престъпни фалити на банките финализирани с деноминацията на лева, – собствеността на имоти, чрез корупционна среда,  и – интелекта, чрез множество партии на пропаганда и наркотици. 
       Разделението на народа само по себе си е робство. Няма по страшо робство от такова под други роби подчинени на собствени и чужди интереси. Стигна се до продажба на гробове на чужденци. Така няма мир за починалите в търпение. „ Който чака свободата роб да бъде и проклет” по Стефан Чолаков.

     Когато няма мъдро управление на достоен народ ще има разграден двор, разпръснати кости и вятър в главите.       
     
       Опитите да бъдем разделени в многжество пенсионерски съюзи по такива интереси в пристрастие на предатели са възбудени от компетентните институции на внимание към тези самозвани представители при преговори против социалния мир. Недопустимо е разделе-ние и противопоставяне между бивши посланници / от Будапеща какъвто е др. Минков/   и бивши миньори. Народа е казал за такива случаи: „ Каквото повикало, такова се обадило”.
       
        Предлагам  да бъде създаден по Конституция Национален Граждански Съвет като четвърта власт на гарантираните права на гражданите в достойнство.

        НИЕ, пенсионерите от България подържаме нашите искания и напомняме същите :
        1. Преизчисляване на пенсиите отпуснати до 2000 година - всички пенсии на равен старт  за в бъдеще. Или изравняване на пенсиите за всяка професия.
        2. Решение индивидуалният коефициент по КОО да бъде сумарен от месечните такива.
        3. Наследяване на цялата пенсия по първа  линия.
        4. Изпреварващо инфлацията индексиране ежегодно.
        5. Освобождаване от потребителска такса при посещение на лекар поне веднъж на всеки три или шест месеца и безплатно лечение.
        6. Освобождаване от всякакви държавни и местни такси при търсене и защита на права.
        7. Безплатно пътуване веднъж на всеки месец по цялата национална транспортна мрежа.

О неразумни и уроде ,                                                           
Поради що се срамиш да бъдеш достоен човек ?!

  Н. Статков    -       GSM 0899748305       
   
Председател инициативен комитет на пенсионерите
Председател гражданско сдружение „За ЧОВЕКА” гр. Враца                                               
ул. Петропавловска 88               
гр. Враца   3000   
09 май 2008 г.

--
--
KOPI  INTERNATIONAL

STEFAN D-R D TCHOLAKOV
SVERIGE
Logged
Pages: [1] 2 3 Print 
« previous next »
Jump to:  


Login with username, password and session length

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.4 | SMF © 2006-2007, Simple Machines LLC Valid XHTML 1.0! Valid CSS!