Welcome, Guest. Please login or register.
November 15, 2018, 01:06:01 PM
Home Help Search Login Register
News: SMF - Just Installed!

+  Стефан д-р Димитър Чолаков
|-+  Recent Posts
Pages: [1] 2 3 ... 10

 1 
 on: Today at 02:47:29 AM 
Started by tcholi_boli - Last post by tcholi_boli
ШАШАВ Е ТОЗИ ЖИВОТ .................... КОЛКОТО ПОВЕЧЕ ПРИЯТЕЛИ И ПОЗНАТИ, ТОЛКОВА ПОВЕЧЕ НЕПРИЯТЕЛИ ------------------------- КЛЮКАРЛЪТ И МУЗУВИРЛЪК -------------- КАКВО ИСКАТ ПОВЕЧЕ --------- ПРАВЯТ ЛОШО НА ЧОВЕКА, И ЖЕНАТА С ТОВА ДЕТЕ ............ ДОБЕРЕ ------------------- ДА СЕ ДЕЛЯТ, НЯМА ПО-ДОБРО ДА НАМЕРЯТ , КАТО НЯМА ЧОВЕШКА ДОБРОТА ------------------------ ДА СЕ ОЖЕНИШ ЗЛЕ, ДА СЕ РАЗВЕДЕШ ЗЛЕ, ДА НЕ СЕ ЖЕНИШ ПАК ЗЛЕ ---------------------С БОЛКА ОТ ------------

https://www.blitz.bg/layfstayl/svetski/zhestoka-drama-v-zhivota-na-godzhi-pevetst-poluchi-tezhk-udar_news639612.html

СТЕФАН Д-Р Д ЧОЛАКОВ-ВРАЦА

 2 
 on: November 14, 2018, 03:44:59 PM 
Started by tcholi_boli - Last post by tcholi_boli
 Политика Икономика Криминални Инциденти Интервю Свят Здраве Любопитно Лайфстайл Начало Общество Александър Димитров е ?Мениджър на годината 2018? Главният изпълнителен директор на А1 спечели общо три приза на престижния конкурс, организиран от списание ?Мениджър?

Прочети повече в Blitz.bg:

https://www.blitz.bg/obshtestvo/aleksandr-dimitrov-e-menidzhr-na-godinata-2018_news639380.html
-
https://static.blitz.bg/documents/thumbnails/730/201811/1542111149-manager-of-the-year-01.jpg
-
-

 

<img src=https://static.blitz.bg/documents/thumbnails/730/201811/1542111149-manager-of-the-year-01.jpg>
-
Александър Димитров, председател на управителния съвет и главен изпълнителен директор на А1, бе избран за ?Мениджър на годината 2018? в най-престижния конкурс за мениджърски постижения в България. Наградата бе връчена от президента на Република България Румен Радев на официална церемония снощи след няколкомесечен процес по оценка и селекция на кандидатите на база утвърдена методология на Делойт България. Той получи още две отличия ? наградата на зрителите на bTV за ?Мениджър на годината?, определена чрез онлайн гласуване на сайта на медията, и специалната награда ?Мисия в полза на обществото?, която се връчва от в-к ?24 часа?. ?Това е огромно признание за А1 ? компанията, която ми дава възможност да реализирам нещата, които вярвам, че са правилни. Признание е за моя екип, част от който тази вечер е тук ? без вас нищо около мен няма да е същото. Признание за това, че пътят, който сме избрали за развитие на нашата индустрия, е правилен. Признание за усилията, които аз и моят екип полагаме, за да свържем хората с дигиталния начин на живот.
-
-

 

<img src=https://static.blitz.bg/documents/thumbnails/730/201811/1542111149-manager-of-the-year-01.jpg>
-
-
Днес знаем само 5% от това, което ще знаем след 30 години. В никоя друга епоха знанието не е било толкова лесно достъпно, но и никога способността да учиш нови неща не е била толкова определяща за добруването на индивида. Светът се променя. И вече не е достатъчно само да знаем. Вече е важно да продължаваме да учим и да се развиваме. Защото само така ще можем да посрещнем бъдещето?, сподели Александър Димитров при получаването на наградата.

-
-<img src=http://static.blitz.bg/documents/thumbnails/520/201811/1542111149-manager-of-the-year-02.jpg>
-
Новият ?Мениджър на годината? е в основата на трансформацията на една от най-големите компании у нас ? А1. Той превърна познатата като мобилен оператор компания в телеком от ново поколение. Неговото управление се свързва с новия възход на А1, която за втора поредна година отчита положителни финансови резултати и възвърна лидерската си позиция на телеком пазара. През 2018 г. Александър Димитров осъществи една от най-мащабните ребрандинг кампании, предприемани на българския пазар, превръщайки Мтел в А1. През последните две години компанията разшири значително своето портфолио, което в момента освен мобилни услуги включва високоскоростен домашен интернет, цифрова и сателитна телевизия, три собствени спортни канала под бранда MAX Sport, cloud и IoT решения за бизнеса и крайни клиенти, музикалната стрийминг платформа A1 Xplore Music, финансови услуги като A1 Wallet и А1 Кредитна карта и много други.
-

 

<img src=http://static.blitz.bg/documents/thumbnails/520/201811/1542111149-manager-of-the-year-03.jpg>
-
лександър Димитров има повече от 15 години опит в телекомуникациите. Той заема настоящата си позиция от 1 октомври 2015 година, когато се присъединява към екипа на A1 от Виваком, където заема поста главен търговски директор от 2008 година. Преди това е бил търговски директор (2001 ? 2006) и главен изпълнителен директор (2006 ? 2008) на Германос Телеком България. Притежава магистърска степен по електрически машини и апарати от Техническия университет в София и магистърска степен по мениджмънт и маркетинг от Университет за национално и световно стопанство в София.
-
-

 

<img src=http://static.blitz.bg/documents/thumbnails/520/201811/1542111149-manager-of-the-year-04.jpg>
-
Мениджър на годината? е конкурс за постижения в областта на висшия мениджмънт в България. Целта му е да отличи тези ръководители, които успешно управляват компаниите в България, като използват най-добрите практики в управлението и притежават необходимите за един отличен мениджър личностни характеристики.
-
-

 

<img src=http://static.blitz.bg/documents/thumbnails/520/201811/1542111151-manager-of-the-year-06.jpg>
-
През 2018 г. конкурсът се организира за единадесети пореден път и се проведе на три етапа в периода юни ? октомври. Участници в конкурса са хора на най-високо управленско ниво ? управители, изпълнителни директори, председатели на ръководните органи, представляващи водещите компании в България и отговорни за вземането на стратегически решения за тяхното функциониране и развитие.

-
-
КОПИРАЛ

 

<img src=http://www.stefan-tcholakov.com/pic/5233.jpg>

СТЕФАН Д-Р Д ЧОЛАКОВ
ВРАЦА
-

 3 
 on: November 14, 2018, 11:41:13 AM 
Started by tcholi_boli - Last post by tcholi_boli
Калин Калпакчиев - новото (старо) прокси на кръга ?Капитал? в грантовия Съюз на съдиите

Прочети повече в Blitz.bg:

https://www.blitz.bg/analizi-i-komentari/kalin-kalpakchiev-novoto-staro-proksi-na-krga-kapital-v-grantoviya-syuz-na-sdiite_news639530.html
-
https://static.blitz.bg/documents/thumbnails/730/201702/1488270477-dsc-0283jpg.jpg
-
 

<img src=https://static.blitz.bg/documents/thumbnails/730/201702/1488270477-dsc-0283jpg.jpg>
-
В събота зависимата от чуждо финансиране магистратска организация Съюз на съдиите в България, проведе отчетно-изборното си събрание и то не къде да е, а в четири звездния хотел ? Метрополитен? в София. Но ако милионните грантове, които Съюзът е усвоил през годините по всевъзможни финансови механизми, очевидно са достатъчни за наемането на луксозна конферентна зала, то те се оказват крайно оскъдни, за да бъде ? изпран? имиджът на тази съсловна организация. От почти две петилетки насам, основната роля на ССБ е да прокарва в правосъдната ни система интересите, както на чужди държави, така и на подсъдими олигарси, опитващи се чрез влиянието си в организацията, да получат индулгенция за извършените престъпления.

Симбиозата между грантаджиите в съдебната власт, политическите проекти на олигархията като ?Да, България? и медиите от кръга ?Капитал? е толкова голяма, че ССБ на практика се превърна в институционален говорител по опорните точки на Иво Прокопиев, Огнян Донев, Сашо Дончев и Цветан Василев, задавани в медиите им, както и на политическите послания на провалените политици като Радан Кънев и Христо Иванов.

Примерите са безбройни, като се почне от декларации, по повод и без повод, уж в защита на един или друг сгазил морала, но ?техен?, магистрат, мине се през осигуреното от Прокопиев телевизионно участие в бТВ и Нова телевизия (според стенограмите АРГО именно разградският приватизатор контролира мейнстрийма) на едни и същи членове от ръководството на ССБ ? Мирослава Тодорова, Нели Куцкова, Атанас Атанасов и Велислава Иванова, та се стигне до организираното висене на членовете на ССБ на стълбите пред Съдебната палата, заедно с адвокатите на същите тези олигарси. А ?опорките? са ясни ? война с независимата прокуратура, овладяване на ключовите съдилища в страната, и налагане на съдебна ?реформа?, която да обслужва изключително и само частните интереси на съсипалите държавата за последните 30 години видни ? приватизатори? и бизнесмени с бели якички. Разбира се, ССБ беше твърде деен в прокарването на тези интереси и при заседанията на бившия Висш съдебен съвет, в който членът му Калин Калпакчиев се бе превърнал не просто в опозиция, а направо в знаме на Съюза на съдиите.

По вина на Калпакчиев, или пък по негово искане, в зависимост от конюнктурата, буквално всяко заседание на ВСС беше превръщано в цирк. Самият Калпакчиев не се посвени да вземе участие и в скандала със съдия Мариана Георгиева, уважила две искания на съдружника на Цветан Василев ? Дмитрий Косарев при опита им да овладеят БТК. Оказа се обаче, че пламенната реч на Калпакчиев в защита на съдия Георгиева пред ВСС и оплюването на медиите, разкрили действията й, съвсем не е била случайна, защото съпругата на Калпакчиев ? Елизабета Николова ?

Калпакчиева, също е била замесена в казуса, произнасяйки се по него от позицията си на съдия в Апелативния съд в София. Факт, който Калпакчиев удобно премълчава, докато се хвърля на амбразурата. Всъщност има доста премълчавания и в цялата досегашна кариера на съдия Калпакчиев. От редови съдия в районен съд, Калин Калпакчиев направо ?скача? в Апелативен съд, което е напълно необяснимо за обикновените магистрати, принудени бавно да изкачват кариерната стълбица. Също необяснимо е и защо по делото САПАРД Калпакчиев постанови оправдателна присъда, докато в Германия същите хора отдавна бяха осъдени - опитът му да прехвърли и тук вината на прокуратурата, освен нездрава фиксация в обвинението, не разкрива нищо друго.

С мълчание Калпакчиев подмина и скандала с изтеклите в медийното пространство снимки, на които същият, докато е действащ член на ВСС, е и в компанията на еврочиновника Юри Тавание, Атанас Атанасов и Велислава Иванова от Съюза на съдиите, както и ?под ръка? с лидера на ? Да, България? Христо Иванов и с друг от членовете на ССБ Мирослава Тодорова ? разследвана дисциплинарно именно от ВСС за забавени от нея 229 дела.
.
КОПИРАЛ
-
 

<img src=http://static.blitz.bg/documents/thumbnails/520/201811/1542180351-statiya-v-kapital.jpg>
-

 

<img src=https://static.blitz.bg/documents/thumbnails/730/201702/1488270477-dsc-0283jpg.jpg>
-
Докато мълчеше по тези и други въпроси, Калпакчиев междувременно се изявяваше и като автор не къде да е, а в ?Капитал?, издаван от Иво Прокопиев, както и в ?Клуб Зет? на Огнян Донев. И двамата обвиняеми за извършени тежки престъпления. Обяснението на тези контакти на Калпакчиев разбира се не беше тайна за никого, макар че да пишеш в медии на обвиняеми лица, докато същевременно си член на Висшия съдебен съвет и бивш (а сега и настоящ) наказателен съдия, меко казано минава всички граници на нормалността.

-
 

<img src=http://www.stefan-tcholakov.com/pic/10667.jpg>
-

 

<img src=http://static.blitz.bg/documents/thumbnails/520/201811/1542180351-statiya-v-klub-zet.jpg>
-
Статия в ? Клуб Зет?

Миналата събота Калпакчиев беше избран за председател на Съюза на съдиите, с което всички маски окончателно бяха свалени. Дали този пост просто официализира безспорното му влияние в тази организация, или се явява нещо като ?награда за цялостен принос? към интересите на олигархичното задкулисие, или пък е заради ?авторитета?, ?морала? и ?заслугите? на Калпакчиев за издигане престижа на съдийската професия, всеки може сам да прецени.

Факт е обаче, че докато досегашния председател на ССБ Атанас Атанасов все пак пазеше някакво поведение и не обичаше твърде медийните изяви, то очакванията са Калпакчиев да се развихри и на това свое ново (старо) поприще и от сутрин до вечер да дефилира по страниците на ?Капитал? и в сутрешните блокове на телевизиите. С което разбира се членската маса на ССБ съвсем ще оредее, защото на магистратите отдавна им омръзна хора като него и като Лозан Панов - по някакво странно стечение на обстоятелствата съвместяващ и поста председател на ВКС, системно да рушат доверието в съдебната система, да създават скандал след скандал и да минират всеки опит за нормалност, който се прокрадва в коридорите на Съдебната палата.

-
КОПИРАЛ
-
 

<img src=http://www.stefan-tcholakov.com/pic/5233.jpg>
-

-

 4 
 on: November 12, 2018, 08:01:13 PM 
Started by tcholi_boli - Last post by tcholi_boli
ЕМИЛ ХРИСТОВ МИСЛИ - Румен Радев по скоро се опитва да бъде Цезар.
 --------

https://www.blitz.bg/obshtestvo/intervyu/emil-khristov-prezidentt-radev-iska-da-e-tsezar-a-ne-gladiator_news639162.html

------------
АЗ МИСЛЯ ДА ГО СЪДЯ
-----------

http://www.stefan-tcholakov.com/index.php?year=2018&id=10774&p=knigi&title=%D1%DA%C4+%C7%C0+%CF%CE%CB%C8%D2%C8%D7%C5%D1%CA%C8%D2%C5+%CC%C8+%C8+%C8%CA%CE%CD%CE%CC%C8%D7%C5%D1%CA%C8+%C3%D0%C0%C1%C8%D2%C5%CB%C8+%CE%D2++

--------------

СТЕФАН Д-Р Д ЧОЛАКОВ-ВРАЦА

Прочети повече в Blitz.bg:

 https://www.blitz.bg/obshtestvo/ot-kpkonpi-obyasnikha-zashcho-privikvat-lozan-panov_news639159.html

-
https://static.blitz.bg/documents/thumbnails/730/201811/1542021434-emil-hristov-02-32-18.jpg
-
-

 

<img src=https://static.blitz.bg/documents/thumbnails/730/201811/1542021434-emil-hristov-02-32-18.jpg>
-
-


-

 

<img src=http://www.stefan-tcholakov.com/pic/5233.jpg>
-

 5 
 on: November 12, 2018, 09:59:55 AM 
Started by tcholi_boli - Last post by tcholi_boli
Генералният секретар на ООН със страшно предупреджение! Намирисва ли вече на Трета световна война?

Прочети повече в Blitz.bg:

https://www.blitz.bg/svyat/generalniyat-sekretar-na-oon-ss-strashno-predupredzhenie-namirisva-li-veche-na-treta-svetovna-voyna_news639032.html
-
https://static.blitz.bg/documents/thumbnails/730/201811/1541962352-ll.jpg
-
-

 

<img src=https://static.blitz.bg/documents/thumbnails/730/201811/1541962352-ll.jpg>
-
-
Антонио Гутериш предупреди, че трябва да се избегне геополитическо развитие на събитията, подобно на това, довело до Първата световна война и на това през 30-те години на миналия век, съобщава Франс прес. "Много елементи днес ми изглеждат подобни на началото на 20-ти век и на 30-те години на миналия век, което ме кара да се опасявам от невидим развой на събитията", заяви Гутериш на откриването на Форума за мира в Париж, организиран за стогодишнината от края на Първата световна война. Генералният секретар на ООН даде за пример търговските конфликти, все по-поляризираната политика и провала в борбата с неравенството, изваден на показ от финансовата криза през 2008 година. Той изрази особени опасения от кризата на доверие към Европейския съюз и определи блока, изграден върху пепелищата на Втората световна война, като проект, който е прекалено важен, за да се провали. "Човечеството все пак е усвоило урока: през 2008 г. икономическата депресия беше избегната благодарение на безпрецедентен арсенал от бюджетни и финансови мерки, което позволи да бъде спасена финансовата система", отбеляза Гутериш. Той обаче посочи, че кризата е намалила стабилността на средните класи в развитите страни, което се отразява на резултатите от изборите през последните години, довели на власт популистки и изолационистки сили. "Реваншът на политиката над макроикономическия рационализъм отразява дестабилизацията на средните класи, блокирането на възможностите за издигане в социалната йерархия, стагнацията на заплатите, нарастването на неравенството и възмущението на народите от предателството на елитите", заяви генералният секретар. Гутериш призна, че ООН има проблеми, но подчерта, че организацията играе важна роля в предотвратяването на световна война през последните 73 години, отбелязва АП. Той предупреди, че "отслабва духа на компромиса, на който се основават демокрациите и се засилва безразличието към общите правила", Президентът на САЩ Доналд Тръмп, който е изразявал презрение към многостранните организации, не присъства на форума.

-
КОПИРАЛ
-

 

<img src=http://www.stefan-tcholakov.com/pic/5233.jpg>
-
СТЕФАН Д-Р Д ЧОЛАКОВ

 6 
 on: November 12, 2018, 12:20:34 AM 
Started by tcholi_boli - Last post by tcholi_boli
ТРИ ГОДИИН И ПОЛОВИНА НЯМАМ "ШОФИОРСКА КНИЖКА"-----------------

 ВЗЕХА МИ Я В РУМЪНИЯ И СЛЕД 6 МЕСЕЦА Я ДАВАТ НА "БЪЛГАРСКОТО ПОСОЛСТВО В РУМЪНИЯ"
-----

ТЕ Я ПРАЩАТ НА 28 ЯНУАРИ 2016 ГОДИНА В БЪЛГАРИЯ И ОТ 26 АПРИЛ 2016 Г. И СЕ НАМИРА ВЪВ КАТ - ВРАЦА И КУРВИТЕ СА НАПИСАЛИ, ЧЕ НЯМАМ "ШОФ - КНИЖКА" -------- КОМПЮТЪРА ТАКА КАЗВА И ПОЛИЦАИТЕ НЕ МИ ВЯРВАТ НА РУМЪНСКИЯ ДОКУМЕНТ -------- КАТАСТРОФИ, НОМЕРА ---- ВЕРОЯТНО НА ВЛЪЧКО МАРИНСКИ СИНА МУ МИ ПРАВИ КУР-ВЕНСКИТЕ НОМЕРА ОТ КАТ- БАЩА МУ Е ГРАБИТЕЛ

Прочети повече в Blitz.bg:

https://www.blitz.bg/kriminalni/prestplenie/atentat-sreshchu-gerb-vv-vratsa-dvama-atakuvakha-s-kola-ofis-na-partiyata-v-grada-snimki_news639003.html

 7 
 on: November 11, 2018, 09:10:17 PM 
Started by tcholi_boli - Last post by tcholi_boli
Имя Лаврентия Берии, который 80 лет назад стал первым замнаркома внутренних дел, связывают не только с репрессиями, но и с любовными похождениями и роскошной жизнью. Где были спрятаны миллионы на дачи и французские духи? И были ли они?

 http://oknews.site/news/full?id=1708#

-
http://oknews.site/images/d301eabb643a7fbae60f6a509acf854f.jpg
-

 

<img src=http://oknews.site/images/d301eabb643a7fbae60f6a509acf854f.jpg>
-
-

22 августа 1938 года Лаврентий Берия стал первым заместителем народного комиссара внутренних дел СССР Николая Ежова. Это назначение ? первый шаг к посту наркома, а затем и министра внутренних дел СССР. А вскоре после смерти Сталина ? арест. Расстрелянный за шпионаж, Берия остается исторической личностью, покрытой тайнами и домыслами.
 
Бедное детство
Лаврентий Берия родился в бедной семье в горном селе Мерхеули Кутаисской губернии (Абхазия). Его мама по некоторым данным приходилась дальней родственницей князьям Дадиани, владевшим Мегрелией в Западной Грузии, но это не спасло ее от бедности. Оставшись вдовой с тремя детьми на руках, вышла замуж за Павла Берию. Из-за нищеты попечение о старших детях взял на себя брат Марты, которая родила во втором браке троих детей, в том числе Лаврентия.

В книге Елены Прудниковой ?Берия, последний рыцарь Сталина? приводятся воспоминания о детстве жены Лаврентия Берии Нины, хорошо иллюстрирующие бедность в Грузии начала XX века: ?? деревянный дом из трех комнат, под крышей которого постоянно стояли деревянные чаны на случай дождя. Не было рабочего скота, не было коровы и даже домашней птицы? мясо или кружку молока я видела только в большие праздники?. Основной едой была кукуруза, которые бедные крестьяне выращивали на маленьком клочке земли.

Марта Берия отдала сына в Сухумское высшее начальное городское училище, вероятно, надеясь на лучшее для него будущее. Сын Лаврентия Серго Берия писал, что деду пришлось продать полдома ради учебы ребенка в Сухуми. Несмотря на то, что обучение в училище было бесплатным, требовались средства на содержание. Марта поселилась с сыном, зарабатывала шитьем, и больше в деревню не возвращалась.

Лаврентий Берия рано начал работать. В училище писал для неграмотных письма и прошения, позже подрабатывал в нефтяной компании Нобеля. В 1915 он поступил в механико-строительное училище Баку. Чем зарабатывало на жизнь его семейство неизвестно.

Графа в анкете ?Имущественное положение до революции: ничего не имел и не имею? хорошо описывает материальное положение Берии, отмечает Прудникова.

 
Богатства ?лубянского маршала?
Берия прошел путь от члена нелегального марксистского кружка в училище до должности первого секретаря ЦК КП(б) Грузии и Закавказского крайкома, а затем и на высшем уровне от народного комиссара внутренних дел СССР до первого зампреда совета министров и претендента на власть после смерти Сталина.

 

Получивший прозвище ?палач?, Берия связан с организацией репрессий и расстрелов. При этом свою деятельность на посту наркома Берия начал с амнистии 2000 человек. До войны создал разветвленную сеть внешней разведки, курировал оборонную промышленность и работу по созданию атомной бомбы в СССР. На его счету немало реформ, однако чаще всего его имя связывают именно с репрессиями и его арестом и расстрелом. Никита Хрущев в июне 1953 обвинил Берию в шпионаже в пользу Великобритании в 20-х годах. Затем его также обвинили в стремлении восстановить господство буржуазии, в моральном разложении и злоупотреблении властью. 23 декабря 1953 года Берию расстреляли. Он и по сей день ? одна из самых мифологизированных фигур в российской истории.

Конечно, на высоких постах государства дни бедности Берии были сочтены, однако, как утверждает историк Борис Соколов, ни большого богатства, ни роскошных дворцов нарком не нажил. ?Хотя по мелочи порой и грешил.

Например, в 1947 году, зная, как заместитель председателя Совета Министров о предстоящей денежной реформе, Лаврентий Павлович все свои сбережения в размере 40 тысяч рублей заблаговременно поместил в сберкассу, чтобы избежать конфискационной переоценки.

Кстати, по тем временам, 40 тысяч ? сумма небольшая. Ее едва хватило бы на приобретение малолитражного автомобиля?, ? пишет Соколов в своей книге ?Берия: судьба всесильного наркома?.

Еще до этого, на работе в Грузии, в 1935 или 1936 году Берия перевез семью из тбилисской квартиры в просторный дом на улице Мачабели, пишет биограф Эми Найт в книге ?Берия: первый помощник Сталина?. В его распоряжении также была вилла в Гаграх, находившаяся в окружении сада и виноградников.

К моменту ареста материальное положение Берии упрочилось: у него изъяли сберегательных вкладов на сумму 363 тысячи рублей. ?Но легальное происхождение этих денег не вызывает сомнений.

В качестве заместителя Предсовмина Берия имел ежемесячно зарплату в 8 тысяч рублей и не облагаемую налогом дотацию в 20 тысяч рублей?, ? указывает Соколов.

Берия стал заместителем председателя совета министров СССР в марте 1946 года. В те годы черный хлеб можно было купить за 3 рубля, десяток яиц ? за 12 рублей, пару обуви ? за 200 рублей. Известно, что с 1947 года зарплата Сталина составляла 10 тысяч рублей, из них 300 рублей каждый месяц шли на партийный взнос.

В 1949 году и в начале 50-х годов за руководство атомным и водородным проектом Берия был удостоен двух Сталинских премий в 150 и 100 тысяч рублей. В послевоенный период существовала практика выдачи дополнительных зарплат в конвертах, однако о них в биографии Берии информации нет.

Лаврентию Берии приписывали связь с многочисленными любовницами. Начальник охраны Берии полковник Рафаэль Саркисов привозил девушек в особняк Берии на лимузине, о чем сам потом и рассказывал. Некоторые из них рассказывали о дорогих подарках от Берии. Английская газета The Daily Telegraph в 2004 году опубликовала очерк о Нине Алексеевой, которая называла себя возлюбленной наркома.

?Он пытался ухаживать за мной, дарил подарки. Он подарил мне огромную коробку французских духов в форме сердца. Кормил меня фаршированными куропатками?, ? рассказывала Алексеева, вспоминая и правительственный лимузин, который забирал ее из дома.

 
Воспоминания сына
Сын Лаврентия Берии и Нино Гегечкори Серго вспоминал в книге об отце, что на Западе ему приписывали несметные богатства. Английский историк Саймон Себаг-Монтефиоре в книге ?Красный монарх: Сталин и война? писал, что Лаврентий Берия вел роскошную жизнь, имел огромную дачу из стекла и камня с многочисленной охраной. В британском фильме 1983 года про Сталина с таким же названием ?Красный монарх? Берия предстает богатым человеком, наслаждающемся шикарной жизнью по западному образцу. Однако Серго Берия опровергал такое изображение отца.

?Костюмы из Лондона, Рима и еще откуда ? это и вовсе смешно. Обратите внимание: на всех снимках отец запечатлен в на редкость мешковатых костюмах. Шил их портной по фамилии Фурман. О других мне слышать не приходилось. По-моему, отец просто не обращал внимания на такие вещи. Характер жизни был совершенно иной, нежели сегодня. Назовите это ханжеством, как хотите, но жить в роскоши у руководителей государства тогда не было принято. В нашей семье, по крайней мере, стремления к роскоши не было никогда?, ? писал он.

Была у семьи дача из пяти комнат, включая столовую и комнату, в которой стоял бильярд. Но принадлежала она не отцу, а государству, вспоминал Серго. Когда семья переехала из Тбилиси в Москву, Лаврентий Берия получил квартиру в правительственном доме, где жили наркомы, крупные военные, члены ЦК.

?Как-то в нашу квартиру заглянул Сталин: ?Нечего в муравейнике жить, переезжайте в Кремль!? Мама не захотела. ?Ладно, ? сказал Сталин, ? как хотите. Тогда распоряжусь, пусть какой-то особняк подберут?, ? писал Серго Берия.

После приезда Сталина семья жила в доме в районе села Ильинское по Рублевскому шоссе, затем переселилась на дачу по соседству с Кагановичем и Орджоникидзе. Вся эта недвижимость принадлежала государству.

Самый известный дом Берии ? на Малой Никитской. В этом одноэтажном особняке дореволюционной постройки три комнаты занимали родители, две ? семья Серго.

?А ?паккард? (американская марка престижных легковых автомобилей. ? Газета.Ru) действительно был, как у всех членов Политбюро. Закупили их тогда, кажется, десятка полтора. Один из них выделили отцу, но в отличие от Сталина, Молотова, Ворошилова и других отец на нем не ездил. Это была бронированная машина. Отец же пользовался обычной?, ? говорится в книге.

Серго писал, что существовала специальная служба, которая привозила продукты. А пышных застолий никогда не было: ?Ни коньяка, ни водки. Но всегда хорошее грузинское вино?. Родители слушали пластинки с записями классической музыки, отец читал историческую литература и труды экономистов, а о богатствах семья не думала, рассказывал Серго. ?Просто в те годы, повторяю, не принято было жить в роскоши?, ? писал сын Берии.
-
-

КОПИРАЛ
-
 

<img src=http://www.stefan-tcholakov.com/pic/10667.jpg>
-

 

<img src=http://www.stefan-tcholakov.com/pic/5233.jpg>
-

СТЕФАН Д-Р Д ЧОЛАКОВ

 8 
 on: November 10, 2018, 10:08:20 PM 
Started by tcholi_boli - Last post by tcholi_boli
ДА СЕ НАПРАВИ РАЗСЛЕДВАНЕ ЗА СТРОЕЖА НА ПЪТЯ ОТ ВРАЦА ДО ЛЕДЕНИКА ----------------- КУРВАТА КМЕТ Е ОТПУСНАЛ АСФОЛТИРАНЕ ОТ ОТКЛОНЕНИЕТО НА ПЪТЯ КЪМ ЛЕДЕНИКА В ПОСОКА ХИЖА "ПЪРШЕВИЦА", КОЯТО Е СТАНАЛА ХОТЕЛ НА ДИМИТЪР ЗОРОВ, ПРИЯТЕЛЯ НА БОЙКО БОРИСОВ, ЧИИТО 400 ТОНА ОТПАДЪЦИ ТРИ ДНИ ГОРЯХА ВЪВ ВОЕННОТО ПОДЕЛЕНИЕ НА "35-ПЕХОТЕН ПОЛК", КОЙТО СЕ РАЗФОРМИРОВА И 100 ТАНКА СЕ ПРОДАДОХА НА СКРАБ ИЛИ СЕ ИЗНЕСОХА ОТ ЧАСТНИ ФИРМИ - СЪДЯ ГИ КОПИЛЕТАТА НО НЯМА СЪД - ПРЕЗИДЕНТЕ ТИ СИ ГЛАВ-ГОМАНДВАЩ, КАКВО ЩЕ

Прочети повече в Blitz.bg:

 https://www.blitz.bg/obshtestvo/elena-yoncheva-uveri-kamarata-na-stroitelite-podavam-ostavka-kato-deputat-kogato-se-potvrdi-kachestvoto-na-magistalite_news638837.html
-
https://static.blitz.bg/documents/thumbnails/730/201811/1541867307-1.jpg
-
-
 

<img src=https://static.blitz.bg/documents/thumbnails/730/201811/1541867307-1.jpg>
-
-
Елена Йончева увери Камарата на строителите: Подавам оставка като депутат, когато се потвърди качеството на магисталите

-
Депутатът от БСП Елена Йончева отговори на обвиненията на Камарата на строителите. Оттам заявиха, че твърденията й по техен адрес не крият нищо друго, освен политически цели и настояха тя да напусне парламента. На профила си във Фейсбук днес журналистката обяви, че е готова да подаде оставката си като депутат, но при известни условия. Ето какво пише още тя: "Бих искала да уведомя Камарата на строителите, че съм готова да напусна парламента, каквото е тяхното искане. При условие, което е напълно изпълнимо. След като се потвърди, че качеството на магистралите отговаря на нормативните изискванията, си подавам оставката като народен представител. За да се извърши тази проверка, очаквам АПИ ? агенция пътна инфраструктура, да разреши извършването на техническа експертиза в лицензирана европейска лаборатория на качеството на автомагистрали Тракия, Хемус, Струма, Марица и на път I ? 1, път II ? 18. Припомняме, че вчера от Камарата разпространиха официално съобщение, в което казват : ?Ние настояваме оставките на депутатите Елена Йончева, Христо Проданов, Крум Зарков и Георги Свиленски, които стоят зад искането за експертиза, с внушениието, че от българските магистрали се краде?. Поводът е именно внесеното в АПИ искане за независима техническа експертиза на магистралите. В становище на браншовата организация се посочва, че това е "поредната доза политическо говорене, което има за цел да извлече дивиденти за сметка на авторитета на българските строители". Ако не бъдат взети мерки до 18 ноември относно публичното поведение и отправяните обидни към бранша твърдения, камарата и нейните фирми членове ще предприемат стъпки към граждански протести, заканват се още в обръщението."

-
ТАЗИ ЩЕ ИМ СЕРЕ У МОЗЪКО !
-
-
КОПИРАЛ

-
 

<img src=http://www.stefan-tcholakov.com/pic/5233.jpg>
-

СТЕФАН Д-Р Д ЧОЛАКОВ

 9 
 on: November 05, 2018, 12:17:03 AM 
Started by tcholi_boli - Last post by tcholi_boli
ДА СЕРА НА БОЙКО БОРИСОВ У ПАЧИЯ МОЗЪКЪ ! ----------------------- ТОВА КОПИЛЕ МОЖЕ ДА Е ГЕНЕРЛ-СТАРШИНА, НО ОТ ПЪТНО СТРОИТЕЛСТВО РАЗБИРА САМО ДА ПРЕРЕЖЕ ЛЕНТАТА НА ПУСТОТАТА МУ .................................... КУРЕ, ДА ТИ СЕРА У МОЗЪКО -------------------------- НЯМАШ СВОТЛО-ОТРАЗИТЕЛНИ ЗНАЦИ И НЯКОЙ ДРУГИ ДРЪНКУЛКИ, ЗАЩОТО МОЖЕ ДА СТЕ НАПРАВИЛИ ИКОНОМИЯ И ДОМАКИНСТВО ------------- СМЪРТ ЗА ВАС, ВАШАТА МАМА ЮДЕЙСКА ПРЕСТЪПНИЧЕСКА, ЩЕ СЕ ЛИГАВИШ С ЧИФУТИТЕ И ЩЕ ГРАБИШ БЪЛГАРИЯ

Прочети повече в Blitz.bg:

https://www.blitz.bg/obshtestvo/regioni/stana-yasno-kolko-kilometra-magistrali-sa-postroeni-u-nas-za-poslednite-sedem-godini_news637554.html
-
https://static.blitz.bg/documents/thumbnails/730/201811/1541354631-1.jpg
-
-
 

<img src=https://static.blitz.bg/documents/thumbnails/730/201811/1541354631-1.jpg>
-
-

 10 
 on: November 05, 2018, 12:01:58 AM 
Started by tcholi_boli - Last post by tcholi_boli
Кошмар в Швеция! Стрелба край рокерски клуб, има много ранени

Прочети повече в Blitz.bg:

 https://www.blitz.bg/svyat/koshmar-v-shvetsiya-strelba-kray-rokerski-klub-ima-mnogo-raneni_news637573.html
-
https://static.blitz.bg/documents/thumbnails/730/201811/1541361978-2.jpg
-
-
 

<img src=https://static.blitz.bg/documents/thumbnails/730/201811/1541361978-2.jpg>
-
-
Дванайсет човека са арестувани след стрелба в рокерски клуб в градчето Мьолнике край шведския град Гьотеборг, съобщи полицията. Седем човека са получили наранявания след стрелбата снощи и са били откарани в болница. Един от тях е в тежко състояние. От полицията казаха, че не всички пострадали имат огнестрелни рани, но не уточниха мотивите за конфликта. Вестник "Йотеборг постен" твърди, че инцидентът е станал в индустриална зона, където има клуб на привърженици на рокерската банда "Ангелите на ада". Гьотеборг е сред градовете в Швеция, където през последните години често стават престрелки между банди заради разпределяне на територии.
TАГОВЕ:

КОПИРАЛ
-
        ?ВРАЧАНСКО СЕКИРЧЕ- МЕЖДУНАРОДНО ПОЛИТИЧЕСКО КРИМИНАЛЕ № 1?
Драги Български и шведски граждани, който ще четете този документ в превод. Аз съм го регистрирал в Българския Съд, който ще се разглежда във Върховния Съд поканил съм и моите приятели, който държат ключа на Българската и Шведска Конституция и ги приканвам да спазват своите основни закони, защото техните по-долни държави служители вършат престъпления срещу мен, като ме Дискриминират, по политически причини и ме грабят физически ? морално и материално. Нямам възможност в този малък формат на вестника ми да споделя целия ми ИСК, но и това ще стане, защото да общуваш с държавните глави не е така лесно, особено когато приканваш да присъстват в съдебната зала. Съществува известна доза ирония, но те са тези дето трябва преценят и да покажат, че служат на своите Конституции и защитават правото на индивида. Упражнението е с учебна цел и ще им покажа и други такива ?ДРЕБНИ И СИТНИ КАТО КАМИЛЧЕТА?, както е написал някога писателя Трифон Кунев, а тогавашните демократи на България, който са се добрали до голямата тояга на ?юдейския комунистически фашизъм? са го преследвали скъсявайки живота му.

       НАПИСАНИЯ ИЗРАЗ - ?юдейския комунистически фашизъм? МОЖЕ ДА СЕ ОБЯСНИ ОТ МЕН И ЩЕ СПОДЕЛЯ, ЧЕ ЖЕЛЮ ЖЕЛЕВ МОЯТ ПРОТИВНИК, БЕШЕ НАПИСАЛ ЕДНА КНИГА ?ФАШИЗМА?, И КОГАТО ЧЕТЕ ЧОВЕК, ТАЗИ КНИГА, КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА ФАШИЗМА, ВЕДНАГА МОЖЕ ДА СИ НАПРАВИ СЪПОСТАВКА С КОМУНИЗМА В БЪЛГАРИЯ, КОЙТО БЕШЕ ЕДНО ВАРВАРСТВО ОТ ПРИСТИГНАЛИТЕ НА ВЛАСТ ЮДЕЙ, УБИВАЩИ В БЪЛГАРИЯ ПО СЪЩИЯ НАЧИН ДОРИ ПО-ЖЕСТОКО ОТ ФАШИЗМА ПРЕВРЪЩАЙКИ СТРАНАТА В КОНЦЛАГЕР ПО ФАШИСТКИ ОБРАЗЕЦ! ТОВА СРАВНЕНИЕ НЕ СЕ ХАРЕСВА НА НОВИТЕ ГОСПОДАРИ, КОЙТО СЕГА СА ТРЪГНАЛИ ПО ПЪТЯ НА ЦИОНИЗМА, ОСЪДЕН ОТ ООН В 1975?. 

В 1975г. ООН гласува с голямо болшинство една резолюция, която осъжда ционизма като форма на расизъм. Оттогава до днес правителствата на Израел, САЩ и Великобритания наричат тази резолюция антисемитска. Правдоподобността обаче на тази резолюция оттогава и до днес се доказва от репресиите, налагани на палестинците в окупираните територии.

https://anonybulgaria.wordpress.com/2013/09/30/%D1%86%D0%B8%D0%BE%D0%BD%D0%B8%D0%B7%D1%8A%D0%BC/

 
     ТРЯБВА ДА ИМА САМО-ПОКАЯНИЕ ОТ БЪЛГАРСКИТЕ ДЪРЖАВНИЦИ НЕ РОБОЛЕПИЕ ПРЕЗ ИЗРАЕЛ И НЕПРЕКЪСНАТО ДА СЕ ВЪЗХВАЛЯВА, ЧЕ СМЕ СПАСИЛИ ЕВРЕИТЕ, А ТЕ НИ УНИЩОЖИХА НА 9 СЕПТЕМВРИ 1944 ГОДИНА И СЛЕД  ПРЕВРАТА 1989 ГОДИНА, КОГАТО ПРЕДАТЕЛИ НА БЪЛГАРИЯ ПРОДАДОХА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД, ЗА ДА БЪДЕ ОГРАБЕН И УНИЩОЖЕН. НЕПРЕКЪСНАТИТЕ СРЕЩИ НА БЪЛГАРСКОТО ПРАВИТЕЛСТВО С ИЗРАЕЛ Е РОБОЛЕПИЕ В ОЧИТЕ НА БЪЛГАРИТЕ.  ПЪРВО ТРЯБВА ДА СЕ ПРОЧЕТЕ КНИГАТА -  Проф. М. Варшавски : "Какво са направили евреите за България" , А СЛЕД ТОВА ДА СЕ КЛАНЯТ НА ЮДЕЙСКИТЕ БОГОВЕ ПРИСТИГНАЛИ ОТ УНИВЕРСУМА, КАТО ГОСПОДНИ АНГЕЛИ ИЛИ СВИНИ РЪФАЛИ БЪЛГАРСКИЯ НАРОД !
      Нищо ново под слънцето ще напише някой след мен. Това е така, но трябва да го преживееш и да го напишеш. Няма да се правя на философ, времето ще оцени тези мой наивности ? Зная само, че заради критични мисли и сравнения ме преследваха в Кралство Швеция и сега в България.
      Сега ще споделя няколко мисли за двама РЕФОРМАТОРИ, единия е пастор ? поп Мартин Лютел, който е започнал да реформира католицизма и е създал Лютеранската църква или Протестантската точно преди 500 години. По това време 1522 ? 1523, шведския селянин Густав Васа от Стокхолм, който е бил може би между 2000 и 5000 човека е бил затворник в Дания, а в Стокхолм е станало едно клане на 100 видни граждани от датската власт и между тях са били бащата и чочо му на Густав Васа, който бяга от Дания и се завръща в Стокхолм и събира по пътя за Даларна селяни, който се връщат в Стокхолм, разбиват датския гарнизон и провъзгласяват ?селянина? Густав Васа за Крал на Швеция на 6 юни 1523 година, където Густав Васа издига един странен девиз : ?В ШВЕЦИЯ, АЗ СЪМ ГОСПОД И ВСИЧКИ ЩЕ ПЛАЩАТ ДАНЪЦИ НА МЕН ? ДЪРЖАВАТА !? /ТУКА МОГА ДА СПОДЕЛЯ, ЧЕ СВИНАРЯ ИВАЙЛО СТАВА СЪЩО ЦАР НА БЪЛГАРИТЕ !/ Шведския Крал ? Густав Васа обявява католицизма за враг на народа и ги изгонва от Шведските предели, като въздига за държавна религия Лютеранството ? ПРОТЕСТАНТСКАТА РЕЛИГИЯ, която се явява враг на католицизма. Започва една 30 годишна религиозна война с множество погроми, но в крайна сметка Швеция побеждава католицизма в Gustav Adolf den store и утвърждава своята държавна религия - ПРОТЕСТАНТСТВОТО. Той е починал на 6 ноември 1632 година (37 г.) Лютцен, Саксония Германия след битката и е случайно уцелен, защото е бил едър много едър човек, яздещ тежко товарен кон.

 
Този ден ?6 ноември? се чества възпоменанието на Краля на Швеция - Густав II Адолф , като се прави сладкиша ? СЕМЛОР, малка питка по средата с различен крем !
         С това желая да изразя своето уважение към този Крал, който има нещо близо с Българските Царе борили се за УТВЪРЖДАВАНЕ НА ИЗТОЧНО ПРАВОСЛАВИЕ, въздигане на Българска Патриаршия и защита на териториалната цялост на България.
         Аз съм защитник на шведското ПРОТЕСТАНТСТВО, така както защитавам и ИЗТОЧНОТО ПРАВОСЛАВИЕ и съм имал конфликт срещу ?юдейските свини?, който ме обвиниха в ?анти-семитизъм? Това е грешка, Аз срещу юдейската религия, която е посекла България много пъти. Беше ми създаден политически процес на 4 октомври 2007 година,1 и Аз съм се защитил не само себе си но и ПРОТЕСТАНТСКАТА ЦЪРКВА в лицето на архиепископа Ка Ге Хамър, който призова Швеция към бойкот да не се купуват Израелски стоки в знак на протест срещу престъплението, което направи Израел отново да върши престъпления срещу Ливанския народ. В моята защитна реч, съм казал, че един шведски доцент по теология от университета в град Лунд в лекция в университета в град Векшьо където живеех, е изказал следната мисъл в лекция: ?НАЙ ГОЛЕМИЯ ВРАГ НА ЮДЕИЗМА Е ШВЕДСКАТА ПРОТЕСТАНТСКА ЦЪРКВА!? Този човек е враг на Швеция, Аз не съм враг, а защитник слял се с шведския народ и протестантския архиепископ. Те имат права на демонстрация и Аз имам права да ги подкрепя. Не може да ме обвиняват юдейските престъпници, тези който ме грабят от фирмата ?КОМ-ХЕМ?, въпреки че си плащам за Интернет, да ме съдят и да ме осъдят, а Аз  когато заведох дело не го гледат. ТОВА НЕ Е АНТИ-СЕМИТИЗЪМ, А ПРАВО НА ДЕМОНСТРАЦИЯ СРЕЩУ ЮДЕЙСКИТЕ ГРАБИТЕЛИ ОТ ФИРМАТА ?КОМ-ХЕМ?. В ШВЕЦИЯ, АЗ ИМАМ ПРАВА !

     Кралю на Швеция , Карал 16-ти Густав, Аз съм част от Швеция и я защитавам, както шведския Крал Густав 2-ри Адолф и Архиепископа на Швеция срещу всеки грабител !
     НЕКА ДА НЕ ЗАБРАВЯМЕ, А ТОВА СЕ КРИЕ, ЧЕ САМОЛЕТИ НА ВЕЛИКОБРИТАНИЯ, ТРЪГНАЛИ ДА БОМБАРДИРАТ ГДАНСК, ?СЛУЧАЙНИ? ХВЪРЛИЛИ БОМБИТЕ СИ В ГРАД ЛУНД И МАЛМЬО. ТАКИВА ЛЕТЦИ БЕЗ КОМПАСИ НЯМА ПО СВЕТА, ТОВА СА БОМБАНДИРОВКИ ПО УКАЗАНИЕ НА ШВЕДСКОТО ЗАДГРАНИЧНО ПРАВИТЕЛСТВО ВЪВ ВЕЛИКОБРИТАНИЯ, РЪКОВОДЕНО ТО ИЗТЪКНАТИ ЕВРЕЙСКИ БИЗНЕС-СМЕНИ ? ИСТОРИЯТА ВСЕ НЯКОГА ЩЕ СЕ ОТВОРИ !


 

<img src=http://www.stefan-tcholakov.com/pic/5233.jpg>
-
СТЕФАН Д-Р Д ЧОЛАКОВ

БЪЛГАРИЯ

Pages: [1] 2 3 ... 10


Login with username, password and session length

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.4 | SMF © 2006-2007, Simple Machines LLC Valid XHTML 1.0! Valid CSS!